Сумщина: про медичне, соціальне, пенсійне забезпечення учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в Сумській обласній державній адміністрації відбулося засідання Консультативної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Захід відбувся під головуванням заступника голови ОДА Івана Боршоша за участі заступника голови Сумської обласної ради Тетяни Головко, керівників профільних департаментів облдержадміністрації, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Сьогодні в області мешкає 6549 учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, серед них 1595 осіб мають інвалідність. В обласному бюджеті-2019 на компенсаційні виплати їм передбачено 27,6 млн гривень, на пільгове медичне обслуговування – 3,5 млн гривень, для Сумського обласного диспансеру радіаційного захисту населення – 761,8 тис. гривень.

«Незважаючи на те, що в країні триває ООС і наразі на Сумщині, як у всій Україні, складне економічне становище, ми не маємо права забувати про ліквідаторів аварії на ЧАЕС і про тих, хто постраждав від цієї катастрофи. Тому депутатський корпус завжди з розумінням ставиться до проблем чорнобильців та намагається надавати фінансування, закуповувати медпрепарати, медобладнання у диспансер радіаційного захисту населення. Обіцяю, що й надалі обласні депутати піклуватимуться про тих, хто ризикуючи своїм життям зупинив страшну трагедію 20 століття», - зазначила Тетяна Головко.

У ході засідання члени консультативної ради обговорили проблемні питання щодо медичного, соціального, пенсійного забезпечення учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Також заслухали інформацію щодо стану фінансування в 2019 році Комунального підприємства Сумської обласної ради «Сумський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення.

Решту питань, які турбують сьогодні чорнобильців, буде розглянуто на наступному засіданні Консультативної ради за участі представників управлінь охорони здоров’я, інфраструктури, Держгеокадастру тощо.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.