Тетяна Головко: «Сумщина має велику плеяду відомих спортсменів, хто здобуває славу для нашої країни…»

«Сумщина має велику плеяду відомих спортсменів, хто здобуває славу для нашої країни, сходячи на найвищі п’єдестали пошани найпрестижніших світових змагань, - наголосила під час відкриття заходу заступник голови Сумської обласної ради Тетяна Головко. - Тому для нас, жителів регіону, дуже важливо, коли спортивний подвиг наших земляків увіковічнюють у слові задля того, аби про них знало не лише майбутнє покоління, але й наступні».

Під час спортивного свята, яке пройшло в обласній філармонії і було приурочене до 80-річчя утворення Сумської області, відбулася презентація чотирьох книг сумського письменника Олександра Вертіля, присвячена зіркам нашого краю: «Сумщина олімпійська: «CITIUS, ALTIUS FORTIUS», «На гребені хвиль. Олександр Шапаренко», «Володимир Голубничий: 20 кілометрів до тріумфу», «Олена Петрова: срібний сніг».

Всі книги видані за фінансової підтримки обласної ради, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Майже 70 наших земляків брали участь в Олімпіадах, 18 з них повернулися зі змагань із медалями. Двічі на олімпійський п’єдестал підіймалися Володимир Голубничий, Олександр Шапаренко, Леонід Жаботинський, Володимир Куц. Т ак само щиро ми пишаємося досягненнями Олени Петрової, сестер Віти та Валі Семеренко. Спортсмени Сумщини, справді, взяли високу планку. Це рівень. І йому треба не тільки відповідати, а й прагнути перевершити. Тетяна Головко відзначила, що обласна рада розуміє всю важливість друкованих видань, тому допомагає коштами на книговидання. «Ми й надалі це робитимемо, бо слово – вічне!», - запевнила Тетяна Іванівна.

Від голови обласної ради і депутатського корпусу вона привітала всіх учасників: «Такі заходи важливі, зокрема для популяризації олімпійських видів спорту серед молоді. Разом із Олександром Вертілем і Олександром Шапаренком ми думали, як це свято краще зробити, і вирішили приурочити його до 80-річчя створення області. Мені приємно, що сьогодні тут багато дітей та молоді і вони більше дізнаються про ще одну сторінку історії Сумщини – олімпійську».

Тетяна Головко подякувала спортсменам, що здобувають славу Сумщині й Україні, а Олександру Вертілю – за його труд, ініціативність, наполегливість, патріотизм, за його цікаві роботи та за бажання прославити нашу гордість – найвидатніших олімпійців Сумщини. І вручила автору книг відзнаку Сумської обласної ради «За заслуги перед Сумщиною» ІІІ ступеня.

До слів привітань приєднався і депутат обласної ради Олександр Стрельченко. Він наголосив, що проект «Олімпійська слава Сумщини» став можливим завдяки ініціативі обласної ради. «Ці книги – про легенд нашого спорту, які визнані всім світом. Як спортсмен, я розумію, що таке важкі тренування, що таке воля до перемоги. Тому ми повинні сьогодні донести до підростаючого покоління інформацію про те, як наші відомі спортсмени досягали успіхів. Щоб вони виховувалися не на соцмережах, а на книгах і представляли Сумщину на світових аренах. Вартість проекту близько півмільйона гривень. Але, повірте, це того варте. Оскільки Сумщина повинна знати своїх героїв», - звернувся до присутніх обласний обранець.

Винуватці свята – олімпійці, які були присутні в залі – Олександр Шапаренко і Олена Петрова дякували організаторам заходу за свято, Олександру Вертілю – за його творчі доробки. Молоді бажали йти до своєї мети, досягати вершин і прославляти Сумську область.

Олександр Вертіль подякував усім за увагу до його творчості і сказав: «Цей захід і ці книги неодмінно залишаться в і історії Сумщини, тим паче - в ювілейний рік, адже всі перемоги наших олімпійців – назавжди сумські. Я вдячний за допомогу у виданні книг депутатському корпусу і голові обласної ради Володимиру Токарю, всім, хто подавав ідею, хто причетний до видання. І в, першу чергу – олімпійцям. Бо без них не було б олімпійської слави Сумщини і цих книг».

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.