«Сумщина Аграрна 2019»: сучасність і перспективи

Минулими вихідними Сумський національний аграрний університет приймав у себе Міжрегіональний форум та виставку-ярмарок «Сумщина Аграрна 2019». Захід зібрав представників влади, аграріїв, підприємців, народних майстрів та велику кількість відвідувачів. Виставка сільськогосподарської техніки, агропромисловий ярмарок, виставка-продаж товарів народних промислів, фотовиставка «Смаки Сумщини», виставка тварин та птахів – усе це частина уже третього щорічного форуму.

«Цей захід важливий для області, університету та студентства, адже він популяризує ті професії, які в майбутньому принесуть користь для розвитку Сумщини та України, – зазначила у вітальному слові заступник голови сумської обласної ради Тетяна Головко. – А консолідація зусиль науки, бізнесу та влади допоможе закріпитися нашій області на позиції передового регіону в розвитку сільського господарства».

Ректор Сумського національного університету Володимир Ладика також зазначив, що аграрний сектор – це величезна складова економіки країни, великі надходження до бюджету, а значить – шанс вивести Україну на новий рівень. Адже нашу продукцію сільського господарства уже добре знають та поважають в Європі.

Директор Департаменту агропромислового розвитку Сумської ОДА Олександр Маслак запросив усіх познайомитись з широким асортиментом продукції, яку на виставці представили близько 60 виробників області. Він зазначив, що цього року вже проведено 7 обласних виставок-ярмарків і сумчани йдуть до перевірених виробників сільськогосподарської продукції.

Однією із важливих складових форуму було проведення семінарів. В одному з таких колоквіумів, учасники якого обговорили питання практичної підготовки та перепідготовки фахівців для агрокомпаній та фермерських господарств, взяла участь і заступник голови обласної ради Тетяна Головко. Участь у ньому представника студентства дала змогу почути та врахувати у плануванні навчання і думку майбутніх аграріїв.

Поціновувачам молочної продукції та фермерам, зацікавленим в її виробництві, було репрезентовано потенціал Лебединської породи корів. Усі охочі могли спробувати молоко, сир, сметану від цієї породи. Для найменших відвідувачів працював розважальний етно-майданчик з забавами, іграми, конкурсами в традиційному українському стилі.

У рамках проведення «Сумщина Аграрна 2019» уже вдруге відбувся Фестиваль вареників, на якому можна було поласувати національним продуктом від майстрів СНАУ та професійно-технічних закладів міста, навчитися ліпити вареники на майстер-класі та позмагатися за призи у чемпіонаті з поїдання української страви.

«Сумщина Аграрна» стала уже традиційним святом, на якому кожен може знайти щось для себе та з користю провести час, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.