Мінометна батарея 58 ОМБр визнана кращою на змаганнях артилерійських батарей військ ОК «Північ»

Відбулися змагання на кращу артилерійську батарею військ оперативного командування «Північ».

«Боги війни» свою фаховість демонстрували і на загальновійськовому полігоні на Чернігівщині, і в пунктах постійної дислокації військових частин.

Загалом змагалися чотири бригади – 58 омпбр ім. гетьмана І. Виговського, 26 абр ім. генерал-хорунжого Р. Дашкевича, 72 омбр ім. Чорних Запорожців та 1 Сіверська отб.

Учасників оцінювалися у чотирьох номінаціях: тактична, спеціальна, професійна та фізична.

Після насичених днів боротьби серед підрозділів та власне артилеристів визначили кращих. Серед самохідних та причіпних артилерійських батарей перемогу виборола 26 бригада. Реактивна артбатарея виявилася кращою у 72-й бригаді. Перемогу серед мінометних батарей виборола 58-а бригада. А серед протитанкових артилерійських батарей перемогу здобула знову-таки 26-а абр.

Грамоти та символічні сувеніри вручили і кращим фахівцям артилерії оперативного командування «Північ». Командири батареї та вогневого взводу нагороди повезуть у 72-у бригаду. Кращий обчислювач виявився професіоналом з 26-ї абр.

Перемогу завоювали командир взводу управління батареї та розвідник (далекомірник) з 1-ї танкової бригади. А краща обслуга представляла бригаду Чорних Запорожців.

Наступний етап для артилеристів – змагання на рівні Сухопутних військ Збройних Сил України, де вони не тільки захищатимуть честь оперативного командування «Північ», а й вкотре доводитимуть професіоналізм та готовність захищати Україну.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.