АНАТОЛІЙ СВИРИД, голова ГО «Серця кіборгів»: «Словом можна донести навіть те, що силою не вдається...»

«Пелюстки Ромен-квіту» - видання, яке вчора презентували на творчій, літературній зустрічі в Ромнах.

Літератори з досвідом і зовсім юні декламували вірші, які проникають в глибину душі і змушують замислитися, переосмислити, відчути, почути, побачити, цінити, творити добро, робити наше життя яскравішим і кращим...

Зрозумів, чому останнім часом муза приходить і до мене, чому пов'язуються слова у вірші. Бо слово може «стріляти» і ранити більше, ніж зброя.

Словом можна донести навіть те, що силою не вдається...

Довідково від інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ): АНАТОЛІЙ СВИРИД, голова ГО «Серця кіборгів», є кандидатом у депутати Верховної Ради України по 161 виборчому округу, до скдаду якого входять місто Ромни, Буринський, Липоводолинський, Недригайлівський, частина Конотопського та Роменський райони.

АНАТОЛІЙ СВИРИД народився 29 березня 1978 року в селі Панасівка Липоводолинського району Сумської області.

У 2014 році, коли почалися бойові дії на Донбасі, його запросили взяти участь у створенні нової Національної гвардії України.

Як колишній спецназівець, він став інструктором Нацгвардії, тобто, тренував добровольців, які готувалися відправитися на Донбас.

Попросив командування відправити і його у зону бойових дій разом із загоном, який і тренував.

Анатолія Свирида призначили до 1-ї роти 90-го батальйону легендарної 95-ї бригади.

На початку листопада 2014 року виїхав до Костянтинівки, потім передислокувався в район Донецького аеропорту.

Під час боїв, 2 грудня був поранений. Потрапив у госпіталь до Дніпра.

Однак недолікувавшись, повернувся до своєї частини, та очолив останню групу, яка заходила на позиції в Донецький аеропорт.

Анатолій Свирид захищав ДАП до його останніх хвилин.

До речі, бойовики безуспішно штурмували позиції в ДАПі 242 доби…

В останні години захисту Анатолій Свирид, вже сам тяжко пораненим вирушив на переговори з ворогом. Його єдиною вимогою було, щоб важкопораненим бійцям надали медичну допомогу. Навіть вороги були вражені мужністю «кіборгів».

Вони виконали вимогу Анатолія Свирида: забрали поранених і відвезли їх до медчастини до Донецьку. Натомість він опинився в полоні.

Мужньо його переніс.

Одразу після повернення з полону Анатолій Свирид зайнявся активною громадською діяльністю, разом із побратимами створив громадську організацію «Серця кіборгів».

Сьогодні вона офіційно опікується понад 500 дітьми, чиї тата або мами є учасниками АТО, нині – ООС. Серед них 260 дітей, які втратили своїх батьків в зоні бойових дій…

АНАТОЛІЙ СВИРИД нагороджений орденом «За заслуги» III ступеня за вагомий особистий внесок у забезпечення реалізації державної політики у сфері соціального захисту дітей, створення умов для їх всебічного розвитку та високий професіоналізм (Указ Президента України від 1 червня 2018 року № 157), орденом «За мужність» ІІІ ступеня за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі (Указ Президента від 31 липня 2015 року № 461/2015).

Також він відзначений почесним нагрудним знаком Начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України «За взірцевість у військовій службі» III ступеня (2015 рік); нагрудним знаком «За оборону Донецького аеропорту» (2015 рік).


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.