Шахрай з Путивльщини видурив у пенсіонерки з Бурині 20 тисяч гривень…

Буринським відділом Конотопської місцевої прокуратури підтримано державне обвинувачення стосовно 32-річного жителя Путивльського району, який будучи раніше неодноразово судимим за вчинення аналогічних злочинів, в грудні 2018 року з метою заволодіння шахрайським шляхом грошовими коштами прибув до мыста Буринь, де діючи за відомою схемою «ваш родич у поліції» намагався виманити в довірливих осіб кошти.

І це йому вдалося.

Так, зателефонувавши на стаціонарний телефон особі похилого віку та, видаючи себе за родича потерпілої, повідомив, що її син збив на авто людину, а відтак на лікування потерпілого, необхідно зібрати та передати грошові кошти в сумі 50 тисяч гривень.

Налякана пенсіонерка віддала всі свої заощадження, а це 20 тисяч гривень.

Вироком суду першої інстанції злочинця засуджено за ч. 2 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство) КК України та призначено покарання у виді 2 років 6 місяців обмеження волі.

Призначаючи покарання суд врахував щире каяття обвинуваченого, перебування на його утриманні малолітньої дитини.

Суд також задовольнив позовні вимоги потерпілої про стягнення матеріальної та моральної шкоди.

Про це на офіційній сторінці Буринської районної ради повідала прокурор Буринського відділу Конотопської місцевої прокуратури С. Бокатова.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.