Чоловік нарибалив на чималий штраф або на обмеження волі на строк до трьох років…

Чоловік займався незаконним виловом риби, до того ж, ще й забороненими снастями. Тепер йому доведеться не тільки відшкодувати збитки, а й сплатити чималий штраф.

Повертаючись додому після чергування, два інспектори сектору груп реагування патрульної поліції Охтирського відділу поліції зустріли дорогою чоловіка, котрий автомобілем з причіпом перевозив човна.

Останнього зупинили та оглянули його транспортний засіб. В причепі, окрім гумового човна, знаходилось кількасот метрів сіток та 32 кілограми свіжовиловленої ікряної риби – карасів, линків тощо.

Правоохоронці негайно викликали співробітників місцевого рибоохоронного патруля та разом з ними склали на громадянина відповідні матеріали. Сам громадянин не заперечує, що займається незаконним виловом риби, стверджує, що віз вилов додому, для власного споживання. Однак, враховуючи вагу та кількість риби, поліцейські підозрюють, що громадянин міг займатися і нелегальною реалізацією своєї «здобичі».

Наразі в рамках відкритого за ознаками ст. 249 КК України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) кримінального провадження слідчі перевіряють цю версію, та з‘ясовують збитки, завдані браконьєрськими діями чоловіка навколишньому середовищу.

За вчинене йому загрожує, у відповідності до санкцій статті, покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років. До того ж, йому належить сплатити штраф за кожну виловлену рибину відповідно встановлених норм: за судака – 510 грн., сома — 425 грн., щуки — 340 грн., сазана (коропа) — 306 грн., білого амура — 255 грн., товстолобика — 255, білизни (жереха) — 255, рибця звичайного — 255, ляща — 170, лина — 119, плітки і синця — 85, краснопірки — 68, підуста та плоскирки — 34, карася, окуня і верховодки — 17 грн.

Працівники поліції та рибного господарства нагадують строки заборони весняно-літного періоду на вилов водних біоресурсів:

з 1 квітня по 29 червня – в придаткових водоймах (ставки, озера і т.і.);

з 1 квітня по 20 травня – в річках та їх кореневих водах;

з 1 квітня до 09 червня – у всіх водосховищах.

Також заборонений всякий вилов раків у період виношування ними ікри, личинок та в період першої линьки з 01.04. по 09.06.2018 року.

Працівники поліції закликають громадян бути свідомими і берегти природу. І пам‘ятати, що виловлена рибина, впольована тварина, забита птаха чи зірвана рідкісна рослина – це чисельні та безповоротні втрати в майбутньому.

Тож нехай нашим дітям, онукам та нашим нащадкам дістануться у спадок повноводні ріки, чисельні густі лісі, плодючі степи та чисті гори, наповнені багатим та різноманітним тваринним світом, зауважує Відділ комунікації поліції Сумської області.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.