Сумщина є однією із лідерів в Україні за високим вмістом нітратів у овочах та фруктах

З початку 2019 року року Держпродспоживслужба вилучає небезпечні овочі та фрукти з високим вмістом нітрітав по всій країні.

Лідером за вмістом великої кількості нітратів є Київ. Тут фахівці вилучили 8 тонн таких фруктів і овочів.

Друге місце у цьому рейтингу посіла Сумська область – 2,6 тонни.

Натомість у сусідній Чернігівській області інспектори виявили нітрати лише в 46 кг продукції.

Відповідно до інформації прес-служби, з початку року діагностичні заклади Держпродспоживслужби по Україні перевірили на вміст нітратів близько 15,9 тис. т ранніх овочів та фруктів.

Відзначимо, що нітрати – це токсини, які можуть призвести до будь-яких форм злоякісних утворень в оргвнізмі людини. Надмірний їх рівень у продуктах харчування навіть може бути причиною онкологічних захворювань…

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.