У Бурині вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Сьогодні, 20 лютого 2019 року, працівники Буринського районного будинку культури спільно з Буринською районною державною адміністрацією підготували та првели мітинг-реквієм, присвячений вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні.

П’яту, скорботну річницю масових розстрілів активістів Революції Гідності, буринчани відзначили біля меморіального пам’ятного знаку, збудованого на честь загиблих на Майдані.

Голова Буринської районної державної адміністрації Василь Бойко виступив перед учасниками мітингу з промовою, в якій він нагадав сторінки одного з найбільш трагічних епізодів сучасної української історії.

Потім ведучий заходу Денис Ларінцев запросив містян вшанувати пам’ять українських героїв хвилиною тиші та покласти квіти до меморіальних місць.

Також під час дійства вокальне тріо районного будинку культури у складі Лариси Устинової, Світлани Головко та Наталії Сомової виконало українську народну пісню «Ой у лузі калинонька», а настоятелем храму святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії протоієреєм отцем Димитрієм була проведена заупокійна літія.

Закінчився мітинг словами, які останні 5 років додають наснаги, сил та впевненості українцям: «Слава Україні! Героям слава!».

Марина Біркун, керівник художній Буринського районного будинку культури.

Світлина автора.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.