Чоловік запобіг пограбуванню: затримав грабіжника…

Зловмисник проник до чужого будинку, але був помічений пенсіонером, який проживав неподалік.

Небайдужий чоловік, розуміючи, що став свідком злочину, не тільки затримав грабіжника, а й утримував його до приїзду поліцейських.

Подія сталася в Роменському районі.

До чергової частини поліції зателефонував житель села Сміле і повідомив, що затримав чоловіка, який намагався скоїти крадіжку з будинку.

Поліцейським, які прибули за викликом, 53-річний заявник передав зловмисника «з рук в руки».

Затриманим виявився 34-річний раніше судимий за крадіжки, житель міста Ромни. Він від будь-яких пояснень відмовився.

Натомість пенсіонер пояснив чому затримав цю людину. Вдень він прийшов до сусідського будинку. На вхідних дверях побачив пошкодження, характерні для злому. В будинку панував безлад, речі скрізь були розкидані.

одній з кімнат побачив незнайомця і поцікавився, що трй тут робить. У відповідь чоловік почав мовчки виходити з будинку. Це і викликало підозри.

Під час подальшої перевірки правоохоронцям вдалося встановити, що зловмисник на власному авто, приїхав до села.

Переконавшись, що власників вдома немає, проник до будинку, зламавши дверний замок.

Слідчі кваліфікували дану подію за частиною ч.3 ст.15 та ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (незакінчений замах на вчинення крадіжки, поєднаної з проникненням у житло чи інше приміщення громадян).

Покаранням за скоєне може стати позбавлення волі на строк до шести років.

Поліцейські перевіряють затриманого до скоєння аналогічних злочинів в районі, а спостережливому пенсіонеру дякують за небайдужість і громадянську позицію, повідомив Відділ комунікації поліції Сумської області.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.