Порушення термінів весняного лову карається Законом…

Заборона на вилов риби, а також інших водних біоресурсів застосовується з метою поновлення та збереження популяції різних видів. Найчастіше такі заборони накладаються контролюючими органами в залежності від сезону, а також стосуються використання снастей і способів риболовлі.

Так, з метою охорони більшості видів в період нересту, а також створення сприятливих умов водних біоресурсів на зимувальних ямах, в певні осінньо-зимові і весняно-літні періоди вводяться обмеження, і навіть повна заборона на риболовлю на певних водоймах.

Крім цього, кожен рибалка повинен знати, що для свого захоплення законом дозволено використовувати далеко не всі снасті, знаряддя та способи риболовлі. Зокрема, заборони стосуються лову мережами, острогами і косинками, також існують обмеження з ловлі риби з човнів.

На підставі ст.10 Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів» наказом Управління Державного агентства рибного господарства у Сумській області встановлено весняно-літню заборону на промислове та любительське рибальство на період нересту риб і розмноження інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об'єктах у такі терміни:

Заборона на рибну ловлю:

на річках з 01 квітня по 20 травня;

на всіх водосховищах з 01 квітня по 09 червня;

на інших придаткових системах з 01 квітня по 29 червня.

Заборона всі види лову раків у період виношування ними ікри, личинок, першої линьки рака - з 01 квітня по 09 червня.

Дозволено любительська ловля на вудку чи спінінг з одним гачком – з берега і в межах населених пунктів. Оголошено нерестовищами всі річки, водосховища, придаткові водойми та інші рибогосподарські водні об’єкти Сумської області, які підконтрольні Управлінню Державного агентства рибного господарства у Сумській області. На водних об’єктах в період нересту забороняється пересування всіх плавзасобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.

Під час нересту забороняється проводити у рибогосподарських водних об’єктах та в прибережних захисних смугах днопоглиблювальні, вибухові, бурові роботи, видобуток гравію та піску, інші роботи, які негативно впливають на стан водойм.

Шановні жителі Сумщини! Для забезпечення оперативного реагування на факти браконьєрства просимо всіх, хто бачить незаконний вилов риби на водоймах області чи збут біоресурсів та незаконних знарядь лову терміново повідомляти на «гарячу» лінію Сумського рибоохоронного патруля: (096) 83-82-570 та всеукраїнську безкоштовну «гарячу» лінію: 0-800-50-52-50.

Працівники поліції та рибоохоронного патруля нагадують: порушення термінів весняного лову карається Законом, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумщини.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.