Шахраї збагатилися майже на 70 тисяч гривень

І збагатилися вони протягом двох вихідних днів…

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) на своїх сторінках регулярно розповідає про шахрайські схеми, у які потрапляють довірливі люди, позбавляючись власних коштів...

Цього разу зловмисниками виявились так звані працівники різних банків і родич, що потребував допомоги свого дідуся.

І працівники поліції роблять все можливе, аби встановити особи зловмисників та притягти їх до відповідальності, а також вкотре дають поради як не потрапити в пастку аферистів.

До Сумського відділу поліції звернувся 82-річний сумчанин.

Він розповів, що йому на стаціонарний телефон зателефонував чоловік, назвався онуком та попросив грошей на вирішення особистих питань.

А коли дідусь погодився допомогти, той попросив старенького віддати 10 тисяч гривень чоловіку за своїм місцем проживання невідомому чоловіку.

Інші три повідомлення про шахрайство надійшли від 20-річного жителя Кролевецького району, 68-річного сумчанина та 69-річної жительки Шостки.

І якщо двом з них зателефонували аферисти, які назвались працівниками банку та повідомили, що їх картки заблоковані, то сумчанин сам зателефонував за номером телефону з отриманого ніби з банку повідомлення та натрапив на шахрая.

У результаті чого, двоє з них повідомили зловмисникам секретну інформацію та лишились грошей у сумі майже 26 тисяч гривень.

Сумчанин же власноруч через термінал самообслуговування перерахував на мобільні рахунки кошти в сумі 31500 гривень.

Наразі за всіма фактами в поліції відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках яких ведуться пошуки зловмисників.

Правоохоронці вкотре звертаються до всіх жителів області бути більш обачними, не довіряти телефонним співрозмовникам, не перераховувати їм значні суми грошей під приводом заблокування банківської картки і не передавати гроші незнайомцям під приводом фінансової допомоги родичам, щоб вони не розповідали.

Усі банківські операції здійснюйте лише в установах банку, а про подібні дзвінки одразу повідомляйте поліцію, рекомендує Відділ комунікації поліції в Сумській області.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.