Чоловік «поділився» більше ніж 30 тисячами гривень з шахраєм-банкіром

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ0 вже неодноразово розповідав про шахраїв-банкірів, які видурюють у жителів Сумщини їхні заощадження.

На жаль,довірливі громадяни продовжують потрапляти на гачки, які «розтавляють» шараї.

Попри всі застереження працівників поліції не довіряти телефонним незнайомцям, які видають себе за працівників банку, жителі області нехтують порадами правоохоронців і втрачають свої кошти.

Сьогодні, 08 січня 2019 року, жертвою афериста став 39-річний житель Ромнів.

Йому з незнайомого номера зателефонував чоловік, який назвався працівником служби безпеки банку, та повідомив, що його картку заблоковано.

І аби поновити її дію, запропонував розблокувати кредитну картку, провівши низку банківських операцій.

Спочатку він вмовив хлопця надіслати 15 тисяч гривень на один із запропонованих рахунків, потім запропонував повторити цю операцію, запевняючи, що кошти найближчим часом повернуться на його картку.

А в результаті такої шахрайської схеми, власник картки втратив понад 30 тисяч гривень.

«Схема за якою діяв зловмисник не нова, - констатує Роман Невожай, начальник Роменського відділу поліції. – Проте цього разу аферист навіть не намагався випитати секретний код, а просто вмовив свою жертву піти і надіслати на його рахунок гроші. Ми вкотре звертаємось до всіх громадян з проханням, бути більш обачними та менш довірливими під час телефонних розмов з незнайомцями, які можуть представлятись працівниками банку. Не реагувати на телефонні повідомлення про проблеми з банківською карткою (це може бути заблокування банківської картки, перевірка ваших персональних даних у зв’язку зі збоєм банківської системи, намагання убезпечити від зловмисників чи просто повідомлення про можливе зняття коштів). Зазвичай така інформацію ніколи не підтверджується, а люди із-за надмірної довіри, називаючи пін-код, секретні коди чи іншу персональну інформацію, втрачають свої гроші. Ми звертаємось до більш молодшого покоління, розповідати про подібні схеми афер своїм літнім батькам, сусідам або родичам і самим бути пильними та уважними. А в разі надходження подібних дзвінків, негайно повідомляти про них працівників поліції».

Наразі за цим фактом в поліції відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Правоохоронці ведуть пошуки зловмисника.

А також наголошують, що всі банківські операції проводяться лише в банківських установах, а подібні телефонні дзвінки – справа рук звичайних аферистів, застерігає Відділ комунікації поліції Сумської області.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.