Відбулося засідання комісії з оцінки корупційних ризиків у діяльності Сумської обласної ради

Відбулося чергове засідання комісії з оцінки корупційних ризиків у діяльності Сумської обласної ради, на якому розглядалися доповнення до антикорупційної програми-2018.

Крім того, за результатами обговорення було оголошено про старт підготовки комплексу відповідних заходів на наступний рік.

Як зауважив керівник комісії, перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль, із часу проведення попереднього засідання напрацьовано низку доповнень до діючої антикорупційної програми з метою забезпечення максимальної прозорості, чіткості та контролю за процесами, покликаними протидіяти корупції.

Власне, учасники засідання одностайно підтримали ідею щодо здійснення ґрунтовного моніторингу діяльності обласної ради, про результати якого раз на кожні півроку звітувати перед головою.

У процесах підготовки тендерної документації, проведенні закупівель пропонується повсюдно залучати незалежних фахівців. Всі ці процедури – відкриті для громадськості.

Сформовані пропозиції внесення змін та доповнень до антикорупційної програми на 2018 рік комісія з оцінки корупційних ризиків рекомендує голові обласної ради подати на розгляд депутатам вже на найближчій сесії обласної ради, котра планується на 19 жовтня.

До того ж, секретар комісії Ольга Донцова вважає за доцільне не зволікати зі стартом підготовки антикорупційної програми на наступний рік, запропонувавши невідкладно взятися за розробку робочого плану оцінки корупційних ризиків у діяльності Сумської обласної ради.

Дана пропозиція знайшла цілковите схвалення у присутніх на засіданні.

Про все це розповів офіційний сайт Сумської обласної ради.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.