Про надання соціальних послуг в ОТГ

За сприяння Сумського регіонального відділення Асоціації міст України відбувся форум з головами ОТГ Сумської області на тему «Формування інтегрованої системи соціальних послуг в умовах децентралізації: сучасна практика та перспективи», повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

На початку заходу заступник голови Сумської обласної ради Тетяна Головко виконала почесну місію та нагородила грамотою Сумської обласної ради за багаторічну сумлінну працю, високопрофесійне виконання службових обов’язків Тетяну Марченко – начальника відділу соціальних послуг та соціального захисту осіб з інвалідністю Департаменту соціального захисту населення Сумської ОДА.

Тетяна Головко наголосила, що важливим аспектом в роботі органів соціального захисту населення є організація надання соціальних послуг в об’єднаних територіальних громадах та здійснення різних видів соціальних виплат. «Саме ці два напрями роботи мають здійснюватися таким чином, щоб максимально врахувати потреби громади та інтереси. Проведення дієвих реформ на місцях має велике значення», – підкреслила Тетяна Головко, і закликала усіх до мудрості, виваженості та справедливості.

До слова, Тетяна Головко є виконуючою обов'язки голови Сумської обласної партійної організації Радикальної партії Олега Ляшка.

Заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Іван Боршош акцентував увагу на важливості теми заходу в сучасних умовах, адже у Сумській області вже створено та діють 29 об’єднаних територіальних громад. «У будь-якій країні, де добре розвинений соціальний захист, він ґрунтується на трьох китах: солідарність, субсидіарність та інтеграція послуг. Остання завжди починається з соцпрацівників на місцях», – зазначив він.

Заступник директора Департаменту соціального захисту населення Сумської обласної державної адміністрації Людмила Мусіяка розповіла про особливості та деякі можливі труднощі реформи в галузі соціального захисту в умовах децентралізації влади.

У свою чергу, представники Березівської ОТГ поділилися досвідом, як галузь соціального захисту населення розвивається у їхній громаді, розповіли про впровадження пілотного проекту інтегрованої системи соціального захисту населення та для наочності навели конкретні приклади їх досягнень.

Під час форуму говорили про різні аспекти соціальної підтримки населення, зокрема про захист сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах, про соціально-правовий захист сімей, про надання послуг із соціального страхування в ОТГ, про громадську безпеку населення громад. Особливу увагу учасники форуму приділили взаємодії служби зайнятості та органів Пенсійного фонду України з ОТГ, сільськими та селищними радами.

Загалом форум пройшов активно та конструктивно, кожен учасник виніс для себе корисну інформацію та уже завтра зможе втілювати її у своїх ОТГ.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.