У Сумській обласній раді відбулася навчання-нарада з питань запобігання і протидії корупції

Перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль провів друге засідання комісії з оцінки корупційних ризиків у обласній раді.

Нарада відбулася з метою підвищення рівня знань працівників виконавчого апарату органу місцевого самоврядування щодо вимог антикорупційного законодавства та недопущення випадків скоєння працівниками правопорушень, пов’язаних із корупцією.

Розпочалося засідання з обговорення Робочого плану оцінки корупційних ризиків. На попередньому засіданні члени комісії детально вивчили питання порядку денного та запропонували доповнити деякі пункти документу.

Зокрема, Анатолій Річкаль акцентував увагу присутніх на необхідності прискорення подальшої роботи комісії з оцінки корупційних ризиків у Сумській обласній раді. Він вніс окрему пропозицію щодо залучення до роботи комісії представників управління захисту економіки в Сумській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, які можуть надати практичну допомогу у виявленні та оцінці корупційних ризиків у діяльності роботи виконавчого апарату.

Пропозиція була винесена на обговорення та підтримана усіма членами комісії, а робочий план оцінки корупційних ризиків у діяльності Сумської обласної ради було затверджено із урахуванням усіх пропозицій.

Також Анатолій Річкаль ознайомив присутніх із новаціями в законодавстві щодо боротьби з корупцією, з видами відповідальності за корупційні правопорушення, про відшкодування збитків, шкоди, завданих державі внаслідок корупційного правопорушення.

Він наголосив на відповідальності держслужбовців за надання завідомо недостовірних відомостей в декларації та за неподання або несвоєчасне подання е-декларації, повідомляє офіційний сайт Сумської обласної ради.

Нагадаємо, що перше засідання комісії відбулося в середині лютого нинішнього року.

PS: Метою діяльності комісії з оцінки корупційних ризиків у Сумській обласній раді є оцінка корупційних ризиків у діяльності обласної ради за критеріями ймовірності виникнення ідентифікованих корупційних ризиків та наслідків корупційного правопорушення чи правопорушення, пов’язаного з корупцією, у рамках підготовки Антикорупційної програми обласної ради, а також під час її періодичного перегляду,

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.