Микола Лушпієнко, начальник ГУНП в Сумській області, зустрічався з жителями Путивльщини

Лейтмотивом зустрічі була якісна співпраця поліції з представниками органів місцевого самоврядування та мешканцями для забезпечення належного правопорядку у Путивлі та районі.

Захід був організований за ініціативою депутатів обласної ради. Окрім них, поспілкуватися з начальником ГУНП, висловити своє бачення актуальних та нагальних проблем і шляхів їх вирішення прийшли голови сільських рад, підприємці, представники місцевого самоврядування, громадські активісти та журналісти. Був запрошений і весь особовий склад Путивльського відділення поліції.

Найперше, що цікавило містян - забезпечення громадського порядку та розслідування резонансних злочинів, що сталися в Путивлі за останні два роки. Відповідаючи на запитання, Микола Лушпієнко розповів про діяльність місцевих правоохоронців, були заслухані звіти керівників слідства та превенції.

Після чого начальник ГУНП області запропонував присутнім дати принципову оцінку роботі поліції району. «Головний критерій роботи поліції – рівень довіри до неї населення, – підкреслив Микола Лушпієнко, – а результативність її роботи залежить від того, наскільки тісно вона працює з громадськістю. Адже зусиль самої поліції для викоренення злочинності недостатньо. Лише у тісній співпраці ми можемо розраховувати на хороший результат».

Загалом, присутні голови сільських рад позитивно оцінили роботу дільничних, але при цьому наголошують на їх малу чисельність та недостатню забезпеченість сільських «шерифів» автотранспортом.

За їх словами, на кожного дільничного лягає занадто велике навантаження, тож їм важко обслуговувати такі великі дільниці.

Громада вийшла з пропозицією звернутися до керівництва Національної поліції з проханням збільшити штат дільничних.

У свою чергу, вони запевняють: готові надати всю необхідну допомогу, в тому числі і на придбання і встановлення камер відеоспостереження в населених пунктах та стратегічно важливих місцях.

Представників малого бізнесу району більше цікавили питання розкриття майнових злочинів та запобігання корупційних проявів.

Микола Лушпієнко роз‘яснив їм ряд законодавчих актів, щодо яких підприємці задавали запитання, і запросив звертатися до нього особисто, якщо вони вважають, що стосовно них скоюються протиправні дії.

Підбиваючи підсумки зустрічі, голова Путивльської районної державної адміністрації Микола Шульга подякував Миколі Лушпієнку за результативний діалог.

Загалом він позитивно оцінив роботу місцевої поліції та пообіцяв всебічну підтримку, в тому числі і у вирішенні матеріально-технічних питань.

Сам Микола Лушпієнко запевнив, що подібні зустрічі проводитиме і надалі.

Адже йому надзвичайно важливо знати думку населення про роботу поліції регіону, повідомляє Відділ комунікації поліції в Сумській області.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.