Подарунок від поліції Сумщини: поїздка дітей на базу олімпійської підготовки лижників та біотлоністів

Як готуються спортсмени-олімпійці, як тренуються лижники та біатлоністи, як правильно тримати спортивну гвинтівку, цілитись та влучати у мішень – про це та багато інше дізнались вихованці Сумського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей області, для яких працівники ювенальної превенції разом з товариством «Динамо-Україна» організували поїздку на Токарівську спортивну базу олімпійської підготовки.

Працівники відділу ювенальної превенції ГУНП області тісно співпрацюють з навчальними та виховними закладами як в обласному центрі, так і на території області. Саме за їх сприянням вихованці Сумського реабілітаційного дитячого центру змогли побувати на Токарівській базі олімпійської підготовки лижників та біатлоністів Сумської обласної організації Фізкультурно-спортивного товариства «Динамо».

Діти зі складною долею, - ті, чиї сім‘ї потрапили у непрості життєві умови, з багатодітних або неповних родин; ті, чиї батьки позбавлені батьківства, - вони з цікавістю слухали тренерів та працівників бази, котрі розповідали їм про традиції виховання чемпіонів, що підкорили вершини спортивного Олімпу.

А затим самі, в силу своїх можливостей, намагалися пройти на лижах трасу, на якій свого часу тренувались видатні українські біатлоністки, знамениті сестри Семеренко.

«Тут надзвичайно цікаво, просто класно, - ділиться враженнями вихованка центру, восьмикласниця Маша Римар. - Якби була така можливість, я б тут і жила. Ми покаталися на лижах, я стріляла зі спортивної гвинтівки. Важка зброя, але я влучила, набрала 16 балів».

Дев‘ятикласник Роман Безбабних, котрий не вперше приїздить на спортивну базу, погоджується зі словами дівчинки: «Тут і справді гарно. Свіже повітря, природа. Мені сподобалось з‘їжджати з гірки, стріляти. До речі, влучив добре – вибив три «вісімки», одну «десятку» та «двійку». Жодного промаху. Дуже сподобалось, наступного року, якщо буде така можливість, хотілось би приїхати сюди ще раз».

Юні глядачі та вболівальники з гумором коментували кожен постріл, подавали поради та з нетерпінням очікували своєї черги виходу «на позицію».

Дух змагань настільки захопив юних спортсменів, що навіть організатори були вражені результатами, котрі підлітки показали в стрільбі. А тому переможців вирішено було нагородити – як на справжніх змаганнях.

Серед переможців – шестикласник Сергій Краглик. Хлопець вперше взяв у руки спортивну гвинтівку, однак зайняв третє місце. «Було весело, - говорить він, - я стріляв п‘ять разів, і всі влучив. І взагалі тут гарно, мені сподобалось».

Світлана Демиденко, вихователь центру реабілітації, стверджує: вихованці центру, котрі як ніхто потребують уваги та піклування, надзвичайно вдячні за подібну опіку з боку правоохоронців. «Ми давно співпрацюємо з працівниками ювенальної превенції, от і сьогодні наших вихованців запросили провести день на лижній базі в Токарях. Діти надзвичайно задоволені виїздом - відпочили на свіжому повітрі, отримали масу позитивних емоцій. Дякую всім організаторам за такий чудовий візит, ми сподіваємось і на подальшу тісну співпрацю з нашими правоохоронцями».

Вручаючи юним призерам грамоти, старший інспектор відділу ювенальної превенції ГУНП області Олександр Галицький не приховує власного задоволення. Полісмен, котрий пройшов разом з дітьми трасу та власним прикладом показав, як важливо бути фізично розвинутим та здоровим, впевнений: правильне виховання молоді – це міцна гарантія сильного суспільства у майбутньому.

«У рамках спільних заходів з ФСТ «Динамо» ми плануємо організувати ще один візит вихованців центру на спортивне поле «Сумчанка» з хокею на траві, та зустріч з видатними спортсменами Сумщини, - коментує правоохоронець. – На мою думку, подібні виїзди якнайкраще сприяють виховання у підростаючого покоління дисципліни та потягу до самовдосконалення, бо спорт – це чудова альтернатива алкоголю, сигаретам та комп‘ютерним іграм. У цих, безумовно, перспективних дітей є велике майбутнє, завдання дорослих – допомогти їм розкрити свої таланти та дати достойний старт», повідомив Відділ комунікації поліції Сумської області.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.