У Бурині відбувся мітинг-реквієм, присвячений вшануванню пам’яті загиблих під час Революції Гідності

Сьогодні, 20 лютого 2018 року, в Бурині біля меморіального пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та загиблим за незалежність України відбувся мітинг-реквієм, присвячений вшануванню пам’яті загиблих у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській під час Революції Гідності.

З нагоди відзначення четвертої річниці трагічних подій Євромайдану до присутніх звернулися голова районної державної адміністрації Василь Бойко, Буринський міський голова Віктор Ладуха, перший заступник Буринського міського голови, активний учасник Євромайдану Євген Базима та учасник Революції Гідності, нині боєць 58-ї бригади, яка перебуває на сході України, Володимир Підгайний.

На знак світлої пам’яті за Героями Небесної Сотні та за усіма загиблими за незалежність, неподільність і свободу України була оголошена хвилина тиші.

Виконанням пісенного твору Святослава Вакарчука «Обійми мене» висловив свою пошану до подвигу героїв новітньої історії України зразковий аматорський вокальний ансамбль «Шкільні роки» районного будинку культури (керівник Яна Сіра).

Заупокійну літію за Героями Небесної Сотні та воїнами, які загинули в зоні проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганський областях провів Благочинний Буринського округу Української Православної церкви Київського Патріархату настоятель храму святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії отець Димитрій (на світлині).

Потім ведуча заходу Наталія Сомова запросила присутніх під пісенну зажуру «Пливе кача по Тисині», яка стала реквіємом за загиблими учасниками Революції Гідності, покласти квіти до пам’ятних знаків Героям Небесної Сотні, Тарасу Григоровичу Шевченку та Алеї пам’яті Героїв України, розповіла БіЖ художній керівник Буринського районного будинку культури Марина Біркун.

Світлини Марини Біркун.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.