Герої не вмирають…

Буринщина вшановує Героїв Небесної Сотні. Минуло чотири роки від тих страшних подій, які назавжди закарбувалися в історичній пам'яті українського народу, які, по суті, стали переломним етапом у новітній історії нашої держави.

Указом Президента України встановлене щорічне відзначення 20 лютого Дня Героїв Небесної Сотні - на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, котрі віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії.

З нагоди четвертої річниці подій на Майдані на центральній площі міста Буринь пройшов мітинг-реквієм, присвячений вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Також відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні, пам’ятного знаку Тарасу Шевченку, Алеї пам’яті Героїв України – уродженців та мешканців Буринського району.

Керівництво райдержадміністрації, районної ради, міської об’єднаної територіальної громади, керівники підприємств, установ, організацій, працівники Буринського районного будинку культури, громадськість та засоби масової інформації зібралися разом, щоб вшанувати пам’ять героїв, що віддали життя за європейське майбутнє України.

У знак поваги до Героїв Небесної Сотні, до всіх борців за вільну, демократичну Україну квіти та вінки поклали від районної державної адміністрації, районної ради, міської об’єднаної територіальної громади, керівників підприємств, установ і організацій, представників районної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) «Обов’язок».

До учасників заходу звернувся голова районної державної адміністрації Василь Михайлович Бойко: «Революція Гідності та проведення антитерористичної операції на сході країни стали переломними історичними подіями. Події на Майдані та на Східному фронті проявили вражаючу незламність, патріотизм та хоробрість українських захисників, які ціною свого здоров’я і життя боронять від агресора незалежність та цілісність нашої країни. У пам'ять про Євромайдан і Небесну Сотню названо низку вулиць і площ, складено пісні та літературні твори, знято фільми, відкрито пам'ятники, випущено медалі.

Участь у подіях у серці України взимку 2013-2014 років брали і буринці, які перебуваючи на Майдані, відстоювали краще життя. І сьогодні спогади тих днів болять в душах очевидців…», - зазначив Василь Михайлович. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять усіх, хто у ті криваві дні в ім’я народу, в ім’я нації здійснив громадянський подвиг, хто втратою життя, відлетів у вирій…, а отець Димитрій, благочинний Буринського округу парафії святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії Української Православної Церкви Київського Патріархату, провів молебень.

Хай пам'ять про всіх невинно убитих, які згасли, як зорі, згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Герої не вмирають! Вони назавжди залишаються в наших серцях.

Анастасія Герасименко.

Світлина автора.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.