Засідання комісії з оцінки корупційних ризиків у діяльності обласної ради

Під головуванням першого заступника голови Сумської обласної ради Анатолія Річкаля відбулося перше засідання комісії з оцінки корупційних ризиків у діяльності обласної ради. Її утворено відповідно до рішення обласної ради.

Метою діяльності комісії є оцінка корупційних ризиків у діяльності обласної ради за критеріями ймовірності виникнення ідентифікованих корупційних ризиків та наслідків корупційного правопорушення чи правопорушення, пов’язаного з корупцією, у рамках підготовки Антикорупційної програми обласної ради, а також під час її періодичного перегляду, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Одним із питань порядку денного засідання комісії було затвердження робочого плану оцінки корупційних ризиків у діяльності Сумської обласної ради.

У документі зазначені об’єкти, методи та способи оцінки корупційних ризиків, джерела інформації для її проведення та особи, відповідальні за проведення корупційних ризиків.

Обговоривши проект робочого плану, комісійно вирішено доповнити його додатковими розділами та визначено строки проведення оцінки корупційних ризиків.

Під час засідання кожен член комісії мав змогу висловити свої зауваження та пропозиції щодо робочого плану та процесу його реалізації.

Зокрема, Микола Березін зауважив, що першою умовою виникнення корупційних ризиків є безвідповідальність посадових осіб, відсутність контролю за виконанням прийнятих радою рішень, незнання законів України, не виконання їх вимог. Тому розпочинати оцінку корупційних ризиків необхідно саме з цих питань, на цьому наголосив депутат обласної ради.

Крім того, від голови комісії Анатолія Річкаля надійшла пропозиція, яка була схвалена членами комісії. А саме йшлося про внесення змін та доповнень до складу комісії.

Усі зійшлися на тому, що до їхньої роботи варто залучити (за згодою) представників громадськості та експертів, які володіють знаннями про діяльність обласної ради та мають досвід роботи у цій сфері.

Наступне засідання комісії призначено на березень 2018 року.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.