Звіт депутата Сумської обласної ради VII скликання ТЕТЯНИ ГОЛОВКО

Моя діяльність, як депутата Сумської обласної ради, протягом п’яти років була спрямована на захист інтересів громади, виконання доручень виборців в межах депутатських повноважень, наданих мені чинним законодавством України.

Протягом 2015-2020 р.р. була присутня на 33 з 34 пленарних засіданнях Сумської обласної ради. Мною проведено 31 прийом громадян як заступником голови Сумської обласної ради та проведено 210 виїзних прийомів громадян як депутатом Сумської обласної ради. Розглянуто 370 заяв та звернень громадян.

На пленарних засіданнях Сумської обласної ради мною було подано 37 депутатських запитів, які в переважній більшості були спрямовані на вирішення питань мешканців області за зверненнями громадян.

За період каденції я була ініціатором та автором розгляду 9-ти рішень про звернення до органів влади вищих рівнів щодо нагальних для області питань.

За моїми зверненнями та запитами до Сумської обласної державної адміністрації для міста Ромни виділялися кошти на реконструкцію очисних споруд (1,5 млн.грн.), ремонт дороги по вул.Пушкіна (500 тис.грн.), закупівлю медичного обладнання для сімейних лікарів (59 тис.грн.), на забезпечення інсуліном хворих на цукровий діабет (659 тис.грн.), придбання спортобладнання для ДНЗ №3 (50 тис.грн.), встановлення вуличних тренажерів для ЗОШ №5 (50 тис.грн.), придбання для КП «ККП» сміттєвоза (1 млн.грн.) і мулососного АС автомобіля (1,2 млн.грн.), забезпечення паливом, запасними частинами (1 млн.грн.) і допомога в облаштуванні водолазного центру (800 тис.грн.) для Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України.

Також свою допомогу спрямовувала для покращення матеріально-технічної бази обласних закладів : Обласної клінічної спеціалізованої лікарні (м.Ромни), Хмелівського психоневрологічного інтернату (Роменський район), Синівського будинку-інтернату для людей похилого віку (Липоводолинський район).

За зверненнями громадян мною направлялися заяви до розгляду на обласній комісії по наданню матеріальної допомоги мешканцям Сумщини – за 36-ти заявами виплачено матеріальну допомогу в сумі 307,5 тис.грн.

На виконання моїх депутатських повноважень протягом п’яти років з обласного бюджету кошти у сумі 950,0 тис.грн. були виділені та використані за напрямками:

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО – 160,0 ТИС.ГРН.

Придбання та встановлення спортивно-дитячого майданчика в мікрорайоні Процівка м.Ромни - 25,0 тис.грн.

Придбання та заміна світильників вуличного освітлення по вул.Мельникова в м.Ромни – 5,0 тис.грн.

Придбання кабелю, світильників та їх встановлення по вул.Каті Зеленко та вул..Весняна в м.Ромни – 25,0 тис.грн.

Придбання та заміна світильників вуличного освітлення по вул.Дудіна в м.Ромни – 12,0 тис.грн.

Облаштування автобусної зупинки по вул.Дудіна в м.Ромни – 8,0 тис.грн.

Придбання та встановлення дитячого майданчика в с.Синівка Липоводолинського району – 25,0 тис.грн.

Придбання та встановлення інсталяції «Я люблю Ромни» - 20,0 тис.грн.

Придбання та встановлення дитячого майданчика для встановлення на вул.Прокопенка (район ЗОШ№5) – 40,0 тис.грн.

ОСВІТА – 165,3 ТИС.ГРН.:

Придбання та встановлення спортивного майданчика в Роменській ЗОШ №11 – 25,0 тис.грн.

Придбання ноутбука для кабінету виховної роботи Роменської ЗОШ №10 – 8,8 тис.грн.

Придбання дитячого майданчику для Недригайлівського ДНЗ «Барінок» - 25,0 тис.грн.

Заміна вікон в Роменській СЗОШ №1 – 12,0 тис.грн.

Придбання проектору для Роменської ЗОШ №6 – 10,0 тис.грн.

Придбання барабанів для Роменської ЗОШ №8 – 16,0 тис.грн.

Придбання спортивного спорядження для гуртка «Важка атлетика» Роменського ПЦО – 11,0 тис.грн.

Закупівля меблів для Роменської ЗОШ №8 – 11,5 тис.грн.

Придбання сучасних матеріалів та обладнання для ДПТНЗ «Роменське ВПУ» – 20,0 тис.грн.

Придбання електричних бойлерів для підігріву води для Роменської ЗОШ №5 – 10,0 тис.грн.

Придбання спортивного інвентарю для Роменської ЗОШ №6 – 6,0 тис.грн.

Придбання музичного обладнання для Сумського обласного центру Соціальної реабілітації дітей-інвалідів – 10,0 тис.грн.

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я – 136,0 ТИС.ГРН.:

Придбання медичного обладнання для Роменської ЦРЛ – 70,0 тис.грн.

Придбання медичних сумок для бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги Роменської станції – 9,0 тис.грн.

Придбання сантехніки для Сумської обласної дитячої клінічної лікарні – 7,0 тис.грн.

Придбання медичного обладнання (коагулятор апарат високочастотний електрохірургічний) для пологового відділення Роменської ЦРЛ – 40,0 тис.грн.

Придбання шафи для хірургічного обладнання для пологового відділення Роменської ЦРЛ – 10,0 тис.грн.

МОЛОДЬ І СПОРТ – 35,0 ТИС.ГРН.

Придбання спортивної форми та інвентарю для футбольних команд Недригайлівської ОТГ та м.Ромни – 15,0 тис.грн.

Закупівля обладнання для тренажерного залу в с.Герасимівка Роменського району – 20,0 тис.грн.

ПІДТРИМКА КНИГОВИДАННЯ – 34,0 ТИС.ГРН. – надання матеріальної допомоги місцевим авторам

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ – 419,7 ТИС.ГРН. - надання матеріальної допомоги на лікування та поліпшення матеріально-побутових умов за заявами 56-ти громадян

Окрім фінансової підтримки намагалася професійно та конструктивно працювати з виборцями по наданню консультативної допомоги. Як депутат обласної ради брала участь в загальнонаціональних Форумах, «круглих столах», семінарах з питань жіночого лідерства, з питань паліативної допомоги, реформ в охороні здоров’я, децентралізації та місцевого розвитку.

Також була активною учасницею та співорганізатором багатьох просвітницьких і благодійних акцій : «Серце до серця», «Квітни, а не хворій», «Народжені у вишиванках», Молитовні сніданки, «Година Землі», «Майбутнє лісу в твоїх руках» тощо. Організовувала акції з благоустрою міського парку, поїздку дітей до Сумського ТЮГ та екскурсії, надавала допомогу в проведенні спортивних заходів. Допомогла облаштувати пам’ятний знак померлим в роки Голодомору у Старому селі Сумського району.

Не припинялася моя співпраця з волонтерськими організаціями та громадськими організаціями.

За цей час стала благодійним донором для дітей відділення онкогематології Сумської обласної клінічної лікарні та разом з громадською організацією «Батьки онкохворих дітей» організовувала майстер-класи арт-терапії для діток і батьків у відділенні.

Разом з громадською організацією «ДАР» протягом п’яти років налагодили співпрацю з партнерами з Нідерландів, що дала можливість надавати матеріально-технічну благодійну допомогу багатьом закладам охорони здоров’я, освіти та соціального захисту на теренах Сумщини.

Для мене представницький мандат депутата – це можливість допомогти тим, хто цього найбільше потребує, це можливість зробити свій внесок у розбудову рідного краю. Я вдячна всім, хто п’ять років тому надав мені такий кредит довіри.

Намагалася весь цей час працювати так, щоб виправдати вашу довіру!

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.