Жителі села Михайлівка борються за свої права на землю…

Сьогодні, 21 вересня 2020 року, відбулася акція, яку провели жителі села Михайлівки Буринського району...

Люди перекрили дорогу, бо це остання надія добитися справедливості.

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) на своїх сторінках розповідав про ситуацію, яка склалася із землею в селі.

Раніше вже я писала про ситуацію, яка склалася с землею в селі. Я брала інтерв'ю у голови Михайлівської сільської ради Володмира Моргуна «Кому паї, а кому городи» https://www.youtube.com/watch?v=SaaYr-oTSts&fbclid=IwAR3RjJFmJA2Qx3jjQA77F_2Fs7fB3UKcym-Ynn5kK2grVeBG5BeUjWXG8Ug

Восени 2019 року жителям Михайлівки Головне управління Держгеокадастру у Сумській області надало дозвіл на підготовку документації на землю, яку селяни отримали ще в 1998 році, та користувалися нею як городами.

Жителі почали розробку документації, заплатили кошти по 3000 грн.

Але почався карантин через короновірусну інфекцію, і люди припинили оформлення документів.

У цей час обласний державний кадастр надає іншим людям дозвіл на виготовлення пакету документів на приватизацію цих самих ділянок.

Весною нинішнього року, коли жителі Михайлівки пішли продовжувати оформляти документацію, то дізналися, що на їх землю вже оформили документи жителі Сум та інші.

Михайлівці писали заяви, подавали запити до геокадастрових інстанцій.

Та скрізь – відмови та відписки…

Сьогодні, 21 вересня 2020 року, перекривши автодорогу Глухів-Суми, люди вийшли на протест, захищаючи свої права на землю.

Жителі Михайлівки звернулися до Івана Рябоконя, сільського голови с.Слобода, як до керівника, котрий разом із своїми односельцями, в аналогічній ситуації відстояв права селян на їхню землю.

Іван іванович Рябоконь пообіцям михайлівцям посприяти у відстоюванні їхніх земельних інтересів.

Голова Головного управління Держгеокадастру у Сумській області теж сьогодні зустрівся з жителями села Михайлівка.

Люди прагнутимуть зустрітися і з головою Сумської обласної державної адміністрації Романом Грищенком.

І якщо їх питання не буде вирішено позитивно, то їм доведеться перекрити трасу в іншому місці, і не пропускати жодного транспорту…

Наталія Кузнєцова-Віноградова, член Національної спілки журналістів України, представник політичної партії «Пропозиція».

Фотоколаж автора.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.