35 сесія Сумської обласної ради завершила роботу…

Як повідомляв інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі ПОЛІТИКА, сьогодні, 6 серпня 2020 року, після перерви під головуванням Володимира Токаря, голови Сумської обласної ради (на свілині), відбулося продовження другого пленарного засідання 35 сесії Сумської обласної ради сьомого скликання.

БіЖ в розділі ВІДЕО у режимі онлайн показував пленарне засідання сесії.

Депутати розглянули низку фінансових, кадрових, майнових, інших питань. Зокрема, заслухали звіт про хід виконання Обласної комплексної програми «Освіта Сумщини у 2019-2021 роках» за підсумками 2019 року, про заходи щодо ефективного та раціонального використання коштів обласного бюджету у 2020 році, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Зазнали змін Обласна програма здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування на 2016-2020 роки, Програма економічного і соціального розвитку Сумської області на 2019 рік та наступні 2020-2021 програмні роки, рішення Сумської обласної ради від 24.01.2020 «Про обласний бюджет Сумської області на 2020 рік». Було затверджено звіти про результати моніторингу та з оцінки результативності виконання Стратегії регіонального розвитку Сумської області на період до 2020 року та Плану її реалізації на 2018-2020 роки за 2019 рік.

Депутати проголосували за призначення на посаду генерального директора Сумського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Сумиоблагроліс», депутата обласної ради Олександра Будника, директора Комунального закладу Сумської обласної ради «Обласний ліцей-інтернат спортивного профілю «Барса» Олександра Стрельченка, за укладення контракту на новий термін із директором Комунального некомерційного підприємства Сумської обласної ради «Обласна дитяча клінічна лікарня» Ігорем Змислею.

Було погоджено кандидатури представників громадськості до складу поліцейської комісії Управління патрульної поліції в Сумській області Департаменту патрульної поліції, а також клопотання про присудження Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування члену Хухрянської громадської організації «Майбутнє села», молодшому сержанту, начальнику радіостанції взводу зв'язку командного пункту польового вузла зв'язку 91-го окремого полку оперативного забезпечення військової частини А0563, учаснику АТО та ООС Віталію Отичу і Премії Верховної Ради України за високий професіоналізм, сумлінну працю, вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку освіти, впровадження сучасних методів навчання та виховання підростаючого покоління директору Опорного закладу Верхньосироватська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів Верхньосироватської сільської ради Сумського району Зої Нечипоренко.

Депутати також висловилися за створення тимчасової контрольної комісії Сумської обласної ради з питань будівництва приміщень для встановлення лінійного прискорювача комунального некомерційного підприємства Сумської обласної ради Сумський обласний клінічний онкологічний диспансер

Було підтримано й звернення до Мінекономрозвитку України, Міністерства внутрішніх справ України, Держекоінспекції України, Держпродспоживслужби України щодо проведення перевірки діяльності ДП «Попівський експериментальний завод», що входить до складу Державного концерну спиртової та лікеро-горілчаної промисловості, на предмет дотримання вимог чинного законодавства України з метою поліпшення екологічної ситуації та усунення порушень задля подальшого функціонування підприємства як бюджетоутворюючого підприємства Конотопського району.

Разом з тим. депутати обласної ради висловилися і за можливість виділити кошти із Сумського обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на фінансування будівництва очисних споруд у с. Попівка.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.