Сумщину визнано підготовленою до пом’якшення карантину

Завдяки дотриманню жителями Сумської області обмежувальних заходів ситуація з розповсюдженням коронавірусної інфекції на Сумщині дозволяє регіону перейти до другого етапу виходу з карантину...

Обласна влада вдячна всім, хто підійшов з розумінням та всією відповідальністю до цього процесу, повідомив офіційий Сумської ОДА.

За словами Міністра охорони здоров’я Максима Степанова, серед показників, що взяті до уваги під час вирішення питання переходу областей до другого етапу, такі: інцидентність (загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні сім днів на 100 тис. населення), завантаженість ліжок та охоплення тестуванням.

Станом на сьогодні, 22 травня 2020 року, на Сумщині показник інцидентності складав 0,66 на 100 тис населення (при цільовому показникові <12 на 100 тис.), завантаженість ліжок – 3,73% (<50%), охоплення тестуванням– 16,57 (>12 на 100 тис.).

«В Україні розроблений дуже чіткий механізм виходу з карантину, з конкретними показниками щодо пом’якшень карантину.

З сьогоднішнього дня, 22 травня 2020 року, починається другий етап: відновлюється робота громадського, приміського та внутрішньообласного транспорту, також дозволяється проведення релігійних закладів, але за умови – 1 людина на 10 м2. Окрім того, відновлюється робота готелів, але без функціонування ресторанів», – повідав Максим Степанов.

Загалом же до другого етапу послаблення карантину в Україні готові 13 областей: Вінницька, Житомирська, Запорізька, Івано-Франківська, Кіровоградська, Львівська, Одеська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Черкаська та Чернігівська області.

Світлина Івана Житника.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.