Володимир Токар: «Нині всі розуміють, що без армії не може існувати держава. І Збройним силам України потрібні серйозні наукові розробки…»

Напередодні Дня науки голова Сумської обласної ради Володимир Токар відвідав Науково-дослідний центр ракетних військ і артилерії ЗСУ, аби привітати з професійним святом особовий склад закладу. Очолює його депутат обласної ради, кандидат військових наук, полковник Ігор Науменко, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Центр є науково-дослідною установою ракетних військ і артилерії Збройних Сил України. Він призначений для виконання наукових досліджень, спрямованих на розвиток бойового застосування ракетних військ і артилерії, науково-технічного супроводження озброєння та військової техніки ракетних військ і артилерії.

Співробітники Науково-дослідного центру займаються розробкою керівних бойових документів, дослідно-конструкторською, науково-дослідною, винахідницькою та раціоналізаторською роботою, беруть участь у лабораторних і польових випробуваннях тощо.

Ігор Науменко провів для керівника обласної ради репрезентацію закладу, подякував за допомогу, яку в рамках програми «Правопорядок» надає Сумська обласна рада. Так, завдяки коштам, які надійшли до Центру, закуплена оргтехніка і облаштований клас імітаційного моделювання автоматизованої системи управління артилерійського дивізіону.

«Наш науково-дослідний центр є закритою установою, тому органи місцевого самоврядування особливо й не цікавилися нашою роботою. Але, починаючи з 2014 року, ситуація змінилася. Вони стали допомагати фінансово, розуміючи важливість нашого закладу, тим більше, в умовах воєнних дій. Насамперед є тісна співпраця з Сумською обласною радою, - говорить керівник Науково-дослідного центру. – Роль ракетних військ і артилерії в АТО довела та обумовила необхідність збільшення і наукового потенціалу Сумського воєнно-наукового закладу. На сьогодні кількість особового складу центру збільшилася на третину і складає до 60 осіб, тож разом із цим підвищилася ефективність наукових досліджень та розробок».

Також Ігор Науменко зазначив, що майже весь особовий склад Центру брав безпосередню участь в АТО/ООС.

У керівника обласного депутатського корпусу Володимира Токаря, за його словами, особливе ставлення до людей в погонах, оскільки сам народився у сім’ї військовослужбовця. Оглянувши науково-дослідницький центр, він подякував особовому складу за службу і те, що вони змогли зберегти такий необхідний не лише області, а й усій Україні заклад.

«Нині всі розуміють, що без армії не може існувати держава. І Збройним силам України потрібні серйозні наукові розробки. Тому та діяльність, на яку ви направляєте всі свої сили і знання, вкрай необхідна країні. Точність ваших досліджень та розробок рятує життя військових і у період навчань, і на фронті», - наголосив голова обласної ради.

Він подякував за службу і наукову працю насамперед керівнику Центру Ігорю Науменку, який є не лише депутатом обласної ради, а й очолює комісію з питань освіти і науки. Висловив слова вдячності військовослужбовцям і особливо ветеранам, які передають свій досвід молодому поколінню.

Володимир Токар побажав кожному з присутніх здоров’я, миру, благополуччя і побільше раціоналізаторських ідей. Закладу – аби він виріс із Центру до Інституту. А ще вручив відомчі нагороди Міністра оборони і начальника Генерального штабу ЗСУ, якими військових нагородили на честь Дня науки.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.