Рік без Анатолія Річкаля

І досі не віриться, що серед нас немає Анатолія Яковича Річкаля…

6 квітня 2019 року, на 60-му році життя перестало битися серце першого заступника голови Сумської обласної ради Анатолія Яковича Річкаля.

Пішла в інший світ Людина з великої літери, життя якої було віддано служінню добру, честі, порядності, відданості справі.

Важко й досі повірити, що перестало битися його серце, серце людини, яка до останньої своєї хвилини любила життя, боролася за нього до останньої секунди, приймала мудрі та виважені рішення, спрямовані на добробут людей.

Народився Анатолій Якович Річкаль 11 листопада 1959 року в селі Черепівка Буринського району Сумської області.

Практично все життя він віддав на різних посадах служінню в Збройних Силах та органах внутрішніх справ. До цього спонукали знання, отримані у Саратовському вищому військовому командному училищі МВС СРСР та Національному університеті внутрішніх справ.

Майже п’ять років працював начальником відділу з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної та мобілізаційної роботи; начальником відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Сумської ОДА.

Завжди на всіх посадах Анатолій Якович Річкаль до виконання своїх обов’язків ставився відповідально, зі знанням справи, принципово, з розумінням.

Тож не випадково, що одразу після революції Гідності Анатолію Річкалю доручили одну з найскладніших ділянок – забезпечення правопорядку на Сумщині.

То були непрості часи для всієї країни. Саме під керівництвом полковника Анатолія Річкаля розпочалася перебудова діяльності обласного органу внутрішніх справ, змінювалися підходи до обов’язків, насамперед надзвичайна увага приділялася роботі з особовим складом управління. У роботі поліції області тоді намітилися позитивні зміни.

У 2015 році виборці виборчого округу №4 (до складу якого входять місто Буринь та частина Буринського району) довірили йому представляти їх інтереси в Сумській обласній раді.

А в грудні 2015 року депутати обласної ради виявили Анатолію Яковичу Річкалю велику повагу, обравши першим заступником голови Сумської обласної ради.

Раніше набуті знання, досвід допомагали Анатолію Річкалю у роботі з депутатським корпусом, виборцями, які, приходячи до нього на прийом, завжди орієнтуються на позитивне завершення справи.

Переймаючись проблемами людей, він завжди намагався допомогти, підтримати, вирішити будь-яке питання.

Під час роботи на посаді першого заступника голови Сумської обласної ради Анатолій Якович проявляв високий професіоналізм та відданість справі, здійснив значний вклад у спільну справу обласного керівництва, спрямовану на збереження стабільної політичної ситуації на Сумщині, недопущення розгортання збройних конфліктів на території Сумської області.

Анатолій Якович Річкаль нагороджений почесною відзнакою Сумської обласної ради «За заслуги перед Сумщиною» III ступеня, подякою Центрального апарату Державної служби зайнятості, подякою Прем’єр-Міністра України, Орденом «За заслуги» III ступеня.

У День Незалежності України 2018 року Указом Президента України № 244/2018 полковнику поліції Річкалю Анатолію Яковичу присвоєно звання генерала поліції третього рангу.

Світла пам'ять про прекрасну людину, люблячого чоловіка, тата, дідуся, вмілого керівника, надійного друга назавжди залишається в наших серцях…

Протягом року його пам'ять була вшанована футбольним турніром серед ветеранів Сумщини в місті Буринь, також напередодні дня його народження відбувся шахово-шашковий турнір, який заснований Сумською обласною радою. І він буде щорічним і традиційним.

Сподіваємося, що й міні-футбольний стадіон у місті Буринь носитиме ім’я Анатолія Яковича Річкаля.

Адже всім відомо скільки зусиль він доклав, щоб футбольний майданчик зі штучним покриттям був збудований у Буринському міському Павловськом парку.

І нині тут уже відбувся перший турнір, присвячений Анатолію Яковичу Річкалю…

ххх

Зірка летіла, летіла, летіла…

Та впала у вічную мить…

Так рано… так рано згоріла…

А їй би ще жити та жить…

Іван Житник.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.