20 лютого - День Героїв Небесної Сотні

Цього дня ми вшановуємо відвагу, силу духу і стійкість громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності. Вони захищали ідеали демократії, відстоювали права і свободи людини та європейське майбутнє України. Загиблих учасників акції протесту у лютому 2014 року називають Небесною Сотнею.

Серед тих, хто став символом жертовності, патріотизму та героїзму й наш земляк – Почесний громадянин м. Суми Олексій Братушка. 20 лютого під час стрілянини в Києві беззбройний Олексій захищав своїх побратимів і отримав смертельне кульове поранення від снайпера. Він загинув на вулиці Інститутській від кулі снайпера, яка пробила металевий щит і бронежилет. Медики не змогли його врятувати. Сумчани гідно вшанували пам’ять активіста Євромайдана, відкривши меморіальну дошку в школі № 11, де він навчався, й присвоївши цьому навчальному закладу ім'я Олексія Братушки та одній з вулиць у Сумах. Від імені депутатського корпусу обласної ради висловлюю глибокі співчуття родині загиблого Героя.

Герої Небесної Сотні стали джерелом натхнення для наших героїчних воїнів, які сьогодні на східному фронті відстоюють наше право на вільне життя. Низький уклін захисникам рідної землі!

Будьмо гідні героїв, які віддали свої життя за нашу свободу та право на незалежний розвиток!

Слава Україні! Слава Героям, які ніколи не вмирають!

Голова Сумської обласної ради
Володимир Токар


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.