Шевченкові дубки знищено в Бурині

3 травня 2019 року, в рамках загальнонаціональної акції «Дуби Шевченка єднають Україну», за ініціативи Олександра Непочатова, депутата Сумської обласної ради, була висаджена алея дубів – близько тридцяти дерев.

У місті Буринь поруч дитячого садочку №1, неподалік доріжки, яка веде до Павловського міського парку, посадили три дубки - це Шевченківські, спеціально привезені для міста Буринь.

До слова, дуби Тараса Шевченка у селі Будище — три дуба віком понад 1000 років, які ростуть у селі, — ботанічна пам'ятка природи місцевого значення.

За переказами, у дуплі одного з них Тарас ховав свої малюнки.

От саме ці дуби-нащадки тих, вікових дубів, біля яких гуляв Тарас Шевченко повинні були рости в нашому місті.

У травні була започочаткована шевченківська історія дубків і у Бурині.

Ми садили ці деревця з гордістю та радістю, що виросте дубова алея, і наші нащадки будуть пам'ятати історію нашого Кобзаря — Тараса Шевченка.

А ще радітимуть тому, що наше місто доєдналось до акції та є історичним містом.

Натомість, на місці алеї, тобто, на історичній пам'ятці, нині ми бачимо тільки колії від коліс тракторів та автівок.

Тут ведуться будівельні роботи.

І звісно ж, алея знищена, а з нею – і дубки від славетного Тараса Шевченка…

Хто відповість за знищення історічної алеї?

Для чого було руйнувати те, що закладалося на віки?

Ці питання поки що зависли в повітрі...

Наталія Кузнєцова-Віноградова, член Національної спілки журналістів України.

Фотоколаж автора.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.