Сумську обласну літературно-краєзнавчо-мистецьку премію у 2019 році присуджено кращим у своїй царині

Уже не вперше Сумська обласна рада на підставі рішення Комісії з присудження Сумської обласної літературно-краєзнавчо-мистецької премії називає її лауреатів – кращих представників у різних творчих номінаціях.

Цього року її присуджено у номінації «Художня література» члену Національної спілки журналістів України Івану Житнику за особистий внесок у розвиток художньої літератури.

Лауреатом обласної премії у номінації «Журналістика» стала член Національної спілки журналістів України, консультант відділу інформаційно-аналітичної роботи виконавчого апарату Сумської обласної ради Наталія Розторгуєва. Премії Наталія Борисівна удостоєна за багаторічну, плідну та багатогранну працю в галузі журналістики, спрямовану на висвітлення актуальних питань життєдіяльності Сумщини.

Премію у номінації «Культура і народна творчість» отримала майстер народної творчості, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України Ірина Дмитренко. Так відзначена висока майстерність Ірини Петрівни в царині популяризації, розвитку та збереженні традиційного народного мистецтва України.

Режисеру-постановнику Сумського обласного театру для дітей та юнацтва Валерію Микитенку обласну премію у номінації «Мистецтво» присуджено за високий професіоналізм, особистий внесок у розвиток театрального мистецтва.

За значний внесок у розвиток краєзнавства Сумщини, популяризацію історії рідного краю премію у номінації «Краєзнавство» отримав кандидат філологічних наук, доцент кафедри зарубіжної літератури Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка, член Національної спілки журналістів Сергій П’ятаченко.

Нагадаємо, що Сумська обласна літературно-краєзнавчо-мистецька премія була заснована з метою стимулювання творчої праці видатних діячів літератури, журналістики, мистецтва, культури і краєзнавства, які зробили важливий внесок у літературно-краєзнавчо-мистецьку скарбницю рідного краю, засвідчення їх видатних особистих досягнень.

Про все це розповів офіційний сайт Сумської обласної ради.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.