Тетяна Головко: «На жіночих плечах тримається добробут родини та економічна стабільність громад…»

Репрезентація проекту «Сільські жінки Сумщини» за участі заступника голови Сумської обласної ради Тетяни Головко днями відбулася у Конгрес-центрі СумДУ, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

18 грудня 2007 року Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію, у якій офіційно оголосила 15 жовтня Міжнародним днем сільських жінок. Так, починаючи з 2008 року, це свято почали відзначити і в Україні. Саме даті прийняття рішення й була приурочена зустріч у дружній та невимушеній атмосфері.

Департамент соціального захисту населення Сумської ОДА, ГО «Ліга сучасних жінок» за інформаційної підтримки ПАТ «НСТУ» UA:СУМИ репрезентували новий образ сучасної сільської жінки Сумщини – активної учасниці життя громади, професіонала своєї справи, турботливої дружини і матері, розумної, успішної, активної особистості.

«На жіночих плечах тримається добробут родини та економічна стабільність громад, адже в умовах незначної кількості робочих місць робота на земні для мешканок сільської місцевості – це визначення матеріального достатку», – зазначила у вітальному слові заступник голови обласної ради Тетяни Головко

Сільські жінки складають більше чверті всього населення планети. У Сумській області - більше половини населення. Вони, як і мешканки інших регіонів, стикаються з різними формами дискримінації. Аналіз гендерних відносин у селі показав, що лише половина сільських жінок відчувають себе рівноправними з чоловіками на роботі і вдома, третина - відчувають себе певною мірою дискримінованими, мають нижчий соціальний статус.

У рамках зустрічі було також репрезентовано календар на 2020 рік «Сільські жінки Сумщини: творимо новий портрет». Це історії представниць прекрасної статі з 18 районів нашої області.

«Жінка – це потужна сила, а сільська – втричі потужніша», – відзначила учасниця проекту Ірина Варламова та побажала всім присутнім знайти натхнення в історіях одна одної.

Тетяна Головко подякувала організаторам проекту за можливість об’єднати на одному майданчику різних жінок, які, незважаючи ні на що, є рушійною силою нашої держави.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.