Відбувся перший турнір з шашок та шахів серед депутатів усіх рівнів Сумщини, присвячений пам’яті Анатолія Річкаля

Як і анонсував інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ), сьогодні, 08 листопада 2019 року, в Сумах відбувся перший турнір з шашок та шахів серед депутатів усіх рівнів Сумщини, присвячений пам’яті Анатолія Річкаля.

Про нього детально розповів офіційний сайт Сумської обласної ради.

«Від імені депутатського корпусу обласної ради хочу висловити подяку всім місцевим депутатам, які сьогодні приїхали взяти участь у змаганнях і згадати першого заступника голови обласної ради Анатолія Річкаля. Анатолій Якович був прекрасною людиною, професіоналом своєї справи. Він розумівся у багатьох питаннях життєдіяльності області. А ще він дуже любив і пропагував спорт, особисто брав активну участь та очолював обласну команду у Всеукраїнській спартакіаді серед депутатів усіх рівнів у 2018 році. І саме під його керівництвом наша команда здобула ІІ загальнокомандне місце та гідно захистила честь усього регіону. Через три дні, 11 листопада, Анатолію Річкалю мало би виповнитися 60 років. Але, на жаль, його сьогодні з нами немає. Цього року збірна команда Сумської області боролася за перемогу на Всеукраїнській спартакіаді без Анатолія Річкаля. Втім, спортсмени згуртувалися і знову посіли почесне друге місце. Вони зазначили, що свою перемогу присвятили багатолітньому ідейному натхненнику спартакіади – Анатолію Яковичу. Задля вшанування пам’яті Анатолія Річкаля ми вирішили запровадити щорічний турнір з шашок та шахів серед депутатів усіх рівнів».

З такими словами звернувся до присутніх голова Сумської обласної ради Володимир Токар, відкриваючи змагання.

Присутні вшанували хвилиною мовчання свого колегу.

А делегація, до якої увійшли керуюча справами виконавчого апарату ради Вікторія Патютько, депутат обласної ради Олександр Стрельченко та голова Буринської районної ради Євгеній Рябоконь відвезли і поклали квіти на могилу Анатолія Яковича Річкаля.

Заступник начальника ГУНП у Сумській області Володимир Бабич під час урочистостей з нагоди відкриття турніру вручив Відзнаку Президента України «За участь в АТО», яку мав би отримати Анатолій Якович, його сину Ігорю.

Володимир Бабич зауважив: «Усе, що ми можемо зробити сьогодні для Анатолія Яковича – тримати в пам’яті його вчинки. Якби всі, хто знав і шанував його прийшли на цей турнір, не вистачило б місця навіть на футбольному полі».

Депутат обласної ради, суддя Національної категорії Марія Коняєва, яка неодноразово була головним суддею Всеукраїнських змагань серед депутатів усіх рівнів, поділилася радістю від того, що на турнір приїхали найкращі спортсмени з усіх куточків Сумщини. Під час змагань вони не лише продемонструють свою майстерність, а й поспілкуються та вшанують пам’ять Анатолія Річкаля.

Організаторами змагань виступили Сумська обласна рада та Сумська обласна організація ФСТ «Спартак».

Участь у турнірі взяли понад 70 депутатів-спортсменів із різних районів області. Це – депутати обласної, районних, сільських, селищних рад та ОТГ. Головним суддею змагань була суддя І категорії Тетяна Кельбас з міста Глухів.

Боротьба була запеклою, втім учасники визначилися вже через декілька годин.

Кращими у змаганнях з шахів стали: І місце – Ірина Панченко, депутат Ямпільської районної ради, голова РДА; ІІ місце – Тетяна Назаренко, депутат Малосамбірської сільської ради Конотопського району; ІІІ місце – Галина Костиріна, депутат Путивльської районної ради.

У шахах серед чоловіків І місце посів Валерій Дієсперов, депутат Середино-Будської міської ради; ІІ місце у Сергія Сороки, депутата Глухівської міської ради; ІІІ місце зайняв Анатолій Статива – депутат Синівської сільської ОТГ.

У змаганнях з шашок І місце зайняла Людмила Маслюк, депутат Краснопільської селищної ради; ІІ місце – Інна Яткевич, депутат Дмитрівської сільської ради Великописарівського району; ІІІ місце – Юлія Кулібаба, депутат Білківської сільської ради Тростянецького району.

Найкращі результати у змаганнях з шашок серед чоловіків продемонстрували: І місце – Євген Шовкун, депутат Хотінської ОТГ; ІІ місце – Григорій Романенко, депутат Ямпільсокї районної ради; ІІІ місце – Олександр Панов, депутат Великописарівської районної ради.

Зауважимо, що 6 квітня 2019 року, на 60-му році життя перестало битися серце першого заступника голови Сумської обласної ради Анатолія Яковича Річкаля.

Пішла з життя людина, життя якої було віддано служінню добру, честі, порядності, відданості справі.

І досі ще не віриться, що перестало битися серце людини, яка до останньої своєї хвилини любила життя, боролася за нього до останньої секунди, приймала мудрі та виважені рішення, спрямовані на добробут людей.

Народився Анатолій Якович Річкаль 11 листопада 1959 року в селі Черепівка Буринського району Сумської області.

Практично все життя він віддав на різних посадах служінню в Збройних Силах та органах внутрішніх справ.

До цього спонукали знання, отримані у Саратовському вищому військовому командному училищі МВС СРСР та Національному університеті внутрішніх справ.

Майже п’ять років працював начальником відділу з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної та мобілізаційної роботи; начальником відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Сумської ОДА.

Завжди на всіх посадах Анатолій Якович до виконання своїх обов’язків ставився відповідально, зі знанням справи, принципово, з розумінням.

Тож не випадково одразу після революції Гідності Анатолію Річкалю доручили одну з найскладніших ділянок – забезпечення правопорядку на Сумщині.

Це були непрості часи для всієї країни. Саме під керівництвом полковника Річкаля розпочалася перебудова діяльності обласного органу внутрішніх справ, змінювалися підходи до обов’язків, насамперед надзвичайна увага приділялася роботі з особовим складом управління.

У роботі поліції області тоді намітилися позитивні зміни.

У 2015 році виборці виборчого округу №4 (до складу якого входять місто Буринь та частина Буринського району) довірили йому представляти їх інтереси в Сумській обласній раді.

А в грудні 2015 року депутати обласної ради виявили Анатолію Яковичу велику повагу, обравши першим заступником голови Сумської обласної ради.

Раніше набуті знання, досвід допомагали Анатолію Річкалю у роботі з депутатським корпусом, виборцями, які, приходячи до нього на прийом, завжди орієнтуються на позитивне завершення справи.

Переймаючись проблемами людей, він завжди намагався допомогти, підтримати, вирішити будь-яке питання.

Під час роботи на посаді першого заступника голови Сумської обласної ради Анатолій Якович проявляв високий професіоналізм та відданість справі, здійснив значний вклад у спільну справу обласного керівництва, спрямовану на збереження стабільної політичної ситуації на Сумщині, недопущення розгортання збройних конфліктів на території Сумської області.

Анатолій Якович Річкаль нагороджений почесною відзнакою Сумської обласної ради «За заслуги перед Сумщиною» III ступеня, подякою Центрального апарату Державної служби зайнятості, подякою Прем’єр-Міністра України, Орденом «За заслуги» III ступеня.

У День Незалежності України 2018 року Указом Президента України № 244/2018 полковнику поліції Річкалю Анатолію Яковичу присвоєно звання генерала поліції третього рангу.

Саме Анатолій Якович Річкаль очолював оборону Харкова від захоплення сепаратистами в 2014 році. Він не дав захопити їм і будівлю Харківської обласної державної адміністрації.

Анатолій Якович, без перебільшення, Людина з великої літери, життя якої було віддано служінню добру, честі, порядності, відданості справі.

Він, і про це знають практично всі жителі міста Буринь та Буринщини, зробив все можливе й неможливе, щоб Буринь мала футбольний міні-стадіон із штучним покриттям.

Саме він посприяв, щоб кошти з державного фонду регіонального розвитку надійшли на його будівництво.

У юні роки, а народився Анатолій Якович Річкаль у селі Черепівка, він постійно брав участь у різноманітних змаганнях, які відбувалися в Бурині, захищав честь Буринщини на обласних змаганнях.

Він – прекрасний шашкіст, футболіст, чемпіон Буринського району, бронзовий призер чемпіонату України серед ветеранів…

Як розповідав інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі СПОРТ, 13 жовтня 2019 року напередодні свят Покрови Божої Матері, Дня захисника України та Дня українського козацтва на штучному футбольному майданчику в Буринському міському Павловському парку відбувся турнір з міні-футболу серед ветеранських команд Сумщини, присвячений пам'яті Анатолія Річкаля.

І всі його учасники зійшлися на думці, що такий турнір повинен стати традиційним і щорічним...

Іван Житник, член Національної спілки журналістів України.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.