8 листопада 2019 року відбудеться обласний традиційний турнір з шашок та шахів пам’яті Анатолія Річкаля

Як повідомляв інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) в розділі СУМЩИНА, Сумською обласною радою започатковано щорічний турнір з шашок та шахів серед депутатів усіх рівнів пам’яті Анатолія Річкаля, першого заступника голови Сумської обласної ради, який зробив значний внесок у розвиток спорту на Сумщині.

На превеликий жаль, Анатолій Якович Річкаль весною нинішнього року передчасно пішов із життя…

Тепер Сумською обласною радою започатковано щорічний турнір з шашок та шахів серед депутатів усіх рівнів пам’яті Анатолія Річкаля.

Про це голова Сумської обласної ради Володимир Токар підписав відповідне розпорядження, повідомляє офіційний сайт Сумської обласної ради.

У ньому зазначається, що турнір започаткований заради пропаганди здорового способу життя, об’єднання спортивного духу серед депутатів Сумщини усіх рівнів та вшанування пам’яті першого заступника голови Сумської обласної ради сьомого скликання Анатолія Річкаля.

Він завжди агітував колег щодо здорового способу життя, залучав депутатів до занять фізичною культурою і спортом, брав активну участь та очолював обласну команду у Всеукраїнській спартакіаді серед народних депутатів Верховної Ради України, депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських (міст обласного значення), сільських та селищних рад.

І під його керівництвом команда депутатів Сумщини ставала срібним призером спартакіади.

Планується, що турнір із шахів та шашок проводитиметься щорічно у першій декаді листопада – напередодні дня народження Анатолія Річкаля, який він відзначав 11 листопада. Дату, час та місце проведення змагань визначатиме організаційний комітет турніру.

Зауважимо, що минулого року збірна команда Сумщини під керівництвом першого заступника голови Сумської обласної ради Анатолія Річкаля здобула ІІ загальнокомандне місце у VII Всеукраїнській спартакіаді серед депутатів усіх рівнів і гідно захистила честь усього регіону.

Тоді Анатолій Якович зауважував, що депутати, яких з області було 23, стали єдиною командою, націленою на перемогу. Кожен волів представити на гідному рівні своє село, район, область. Це і дало такий високий результат.

«Я вдячний усім за підтримку, а гравцям – за майстерність, бойовий спортивний дух, консолідованість і повну віддачу. Ми показали всій Україні, що Сумщина по-справжньому спортивна область», – зауважував Анатолій Річкаль. На жаль, нинішнього літа збірна команда Сумської області боролася за перемогу на Всеукраїнській спартакіаді вже без Анатолія Річкаля.

Утім, спортсмени згуртувалися і знову посіли почесне друге місце.

Вони зазначили, що свою перемогу присвятили багатолітньому ідейному натхненнику спартакіади – Анатолію Яковичу.

До слова, Анатолій Річкаль у 2015 році виграв вибори у мажоритарному окрузі №4, до складу якого входять місто Буринь та частина Буринського району, і став депутатом Сумської обласної ради.

А депутати обрали його першим заступником голови Сумської обласної ради.

На цій посаді він трудився до останніх своїх днів життя…

8 листопада 2019 року відбудеться перший щорічний традиційний турнір з шашок та шахів серед депутатів усіх рівнів Сумщини, присвячений пам’яті Анатолія Річкаля.

Спортсмени – представники органів місцевого самоврядування зберуться у блоці сесійних залів Сумської обласної ради, де у холах першого та другого поверху й відбудуться безпосередньо змагання.

Зокрема, як повідомив інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) депутат Недригайлівської селищної ради Юрій Сердюк, збірна команда депутатів Недригайлівської ОТГ планує взяти участь у турнірі…


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.