На Сумщині залишаться 4, а чи 5 районів?

Відбулося засідання міжвідомчої регіональної групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів Сумської області.

У засіданні взяли участь співголова робочої групи, заступник голови Сумської обласної ради Тетяни Головко, депутати обласної ради, представники структурних підрозділів Сумської обласної державної адмыныстрації, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

На заході секретар робочої групи - директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі Сумської ОДА Олександр Сітак представив модель адміністративно-територіального устрою базового рівня Сумщини, яку розробили фахівці Міністерства регіонального розвитку. Керуючись критеріями формування адміністративно-територіальних одиниць, а це урахування чисельності населення, територіальної доступності та розташування структур місцевого самоврядування, вони пропонують здійснити адміністративно-територіальний поділ Сумської області на 4 райони з центрами в Сумах, Конотопі, Шостці та Охтирці.

У свою чергу, Олександр Сітак представив модель адміністративно-територіальних одиниць базового рівня із 5 районів: Шосткинський, Конотопський, Сумський, Охтирський та Роменський.

В обговоренні пропозицій взяла участь заступник голови обласної ради Тетяна Головко. За її словами, першим критерієм поділу на адміністративно-територіальні одиниці на рівні громади, треба ставити доступність. «Головним пріоритетом у подальшому розвитку територій громад і районів, має бути доступність до якісних послуг. Ми розуміємо, що всі адміністративні послуги надаватимуться в межах громади, але будуть і такі, за якими мешканцям необхідно звертатись до центральних органів виконавчої влади. Тому важливо врахувати всі аспекти: відстань, якість доріг, транспорт, зручні умови доїзду до адміністративного центру – все для того, аби людям було зручно», - наголосила Тетяна Головко.

У ході зустрічі робоча група затвердила модель адміністративно-територіальних одиниць базового рівня із 5 районів, яку представив Олександр Сітак.

На світлині: місто Буринь – центр нинішнього Буринського району.

Фото Івана Житника.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.