Чи буде перейменовано станцію «Путивль» на станцію «Буринь»?

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) на своїх сторінках розповідав, що депутати Буринської ради проголосували за перейменування станції «Путивль» на станцію «Буринь».

Процес перейменування було запущено, але…

Ось що повідомляє офіційний сайт Буринсьї міської ради:

«Рішенням виконавчого комітету Буринської міської ради від 17.01.2019 № 16 було підтримано ініціативу міського голови про перейменування залізничної станції «Путивль» регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» на залізничну станцію «Буринь».

На підставі рішення проведено громадське обговорення з цього питання, до якого включилися і небайдужі жителі району, і краєзнавці. За результатами обговорення складено відповідний звіт, у якому зазначено, що громадськість підтримує перейменування залізничної станції.

02.04.2019 на адресу Міністерства інфраструктури України направлено листа щодо перейменування залізничної з пакетом відповідних документів. Отримано відповідь, в якому погоджено вказану вище пропозицію. На підставі цього 15.05.2019 питання «Про перейменування залізничної станції» розглянуто міської радою і прийнято позитивне рішення.

Відповідно до пункту 8 статті 5 Закону України «Про географічні назви» міська рада надіслала лист директорові регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» Веприцькому Р. щодо проведення перейменування. Але відповідь у встановлені законодавством терміни не надійшла. У телефонній розмові представники філії не могли сказати нічого конкретного або взагалі ігнорували міську раду. І лише на повторний лист 23.09.2019 від філії надійшла відповідь, зміст якої, на нашу думку, принижує гідність жителів району і їх прагнення встановити географічну та історичну справедливість. Адже громадяни мають всі підстави для того, щоб в районному центрі - місті Буринь була станція з такою ж назвою.

Тому міською радою направлено лист Міністрові інфраструктури України Криклію В. щодо сприяння у позитивному вирішенні проблеми.

Маємо надію, що справедливість восторжествує і питання перейменування залізничної станції Путивль вирішиться на користь громадян».

До слова, Укрзалізниця перейменувала станцію Смородине на станцію Тростянець-Смородине…

У 2018 році депутати Тростянецької міської ради звернувся до Укрзалізниці із питанням перейменування станції Смородине, адже це створює великі незручності туристам, які хочуть відвідати наше місто.

Чимало людей не знають, що станція Смородине розташована безпосередньо в місті Тростянець і через, на їх думку, відсутність транспортного сполучення відкладають свою поїздку в місто.

До речі, нині в Україні налічується 20 населених пунктів із назвою Тростянець, але при цьому жоден із них немає залізничного вокзалу або станцію із своєю назвою.

Тому пропозиція Тростянецької міської ради була змінити назву станції Смородине на Тростянець-Смородине. 08 вересня 2019 року на ресурсах Укрзалізниці почала використовуватись нова назва станції – Тростянець-Смородине…

На світлині: станція Путивль у місті Буринь

Фото Івана Житника.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.