Прапор України

Сьогодні, 23 серпня 2019 року, відзначається День Державного Прапора України.

І хоча це свято відносно нове (його почали святкувати з 2004 року), та історія українського прапора сягає сивої давнини…

А справжня історична подія відбулась 27 липня 1976 року.

У Монреалі на Олімпійських іграх, під час футбольного матчу між збірними Німецької Демократичної Республіки та СРСР (більшість команди збірної складали гравці київського «Динамо», які завоювали бронзові медалі), українці вивісили плакат із написом «Свобода Україні!».

А українець Данило Мигаль, який жив у Канаді, вибіг із синьо-жовтим прапором на футбольне поле, й станцював український гопак.

І хочча акція була короткою, бо поліція вивела Данила зі стадіону, проте, тоді чи не вперше весь світ побачив прапор України...

,,,,,,

Прапор України

волею вибраний,

кіптявою шин

на Майдані

окутаний…

Гідністю даний…

Кулями зранений,

«смерчами» стріляний...

Але живий,

непоборний,

нездоланий…

Наталія Кузнєцова-Віноградова.

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) вітає своїх читачів зі святом – Днем Державного Прапора України! Бажає всім здоров'я, щастя, успіхів, благополуччя та мирного неба!

На світлині: Державний Прапор України в місті Буринь у серпні 2019 року.

Фото Івана Житника.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.