Музей лісу на Сумщині

Сімдесяту річницю створення Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства днями святкували у Тростянецькому лісовому господарстві.

До урочистостей долучилися заступник голови Сумської обласної ради Тетяна Головко, представники місцевої влади, керівники та кращі працівники лісових господарств області, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

У врочистій обстановці було відкрито просвітницький осередок, у якому зібрана вся історія становлення і розвитку лісової галузі на Сумщині – Музей лісу. Вихованці шкільного лісництва, учні Тростянецької ЗОШ № 2, провели першу екскурсію для всіх бажаючих. Присутні з цікавістю слухали про найдавніші знаряддя обробітку лісу, зразки деревини, архівні документи, в яких ідеться про утворення лісового та мисливського господарства на Сумщині, в тому числі Тростянецького лісгоспу, здобутки галузі тощо.

«Упевнена, що музей буде родзинкою не лише Тростянця, а й усієї Сумщини, та стане обов’язковою зупинкою на туристичній мапі», – зазначила заступник голови обласної ради Тетяна Головко.

Начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Чигринець зазначив, що в історії лісництва 70 років – знакова дата, адже саме через стільки років лісники можуть збирати перший урожай деревини.

Окрім почесної місії відкриття музею, гості заходу разом з юними лісниками взяли участь у закладенні нового дендропарку на території Тростянецького лісового господарства, яке є одним із кращих в області за головними економічними показниками, створює нові робочі місця, наповнює місцевий бюджет.

Ближче ознайомитися з результатами роботи лісового господарства можна було на екскурсії оновленою екологічною стежкою «Заповідними куточками Нескучного», що прокладена в лісовому урочищі «Нескучне». Захоплює своїми досягненнями й одна з кращих в Україні наукова база в Краснотростянецькій лісовій науково-дослідній станції, де також побували всі присутні.

«Ми пишаємося вашою роботою і дякуємо за збереження лісів, збільшення їх площ та за активну роботу з молоддю, результати чого ми маємо змогу сьогодні бачити», – зауважила Тетяна Головко.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.