Добрі справи Дмитра Кірюхіна

З особистостями, які не стоять осторонь ні економічних, ні соціальних, ні політичних процесів сьогодення – завжди не тільки цікаво спілкуватися, а довідуватися більш детально – хто вони: меценати, політики, громадські діячі, менеджери?

І коли доволі детальніше взнаєш про них, відкриваєш для себе зовсім просту істину – це звичайні люди, але зуміли добитися відповідних вершин у своєму житті.

До цього вони приходять різними шляхами, різними затраченими силами, інколи – й здоров’ям.

Сьогоднішня розповідь про одного з них…

Кірюхін Дмитро Євгенійович народився 21 квітня 1976 року в м. Харків.

Навчався в Роменській СЗОШ №2.

Закінчив Роменський сільськогосподарський технікум, технік-механік.

Спеціальність економіста здобув у Сумському державному університеті.

Із 2003 року по 2011 рік працював головою правління ВАТ «Червонозаводський хлібозавод».

А з 2005 року і до нині він є директором ТОВ «Ромниптахоспілка».

Також очолює ФГ «Кірюхін», за сумісництвом є директором приватного підприємства «Агрофірма «Слобожанщина».

Обирався головою громадських та спортивних організацій.

Був депутатом Роменської міської ради, нині є депутатом Сумської обласної ради.

Подаємо депутатський звіт Дмитра Кірюхіна.

ЗВІТ ДЕПУТАТА ОБЛАСНОЇ РАДИ ДМИТРА КІРЮХІНА ЗА 2018 РІК

«Шановні виборці!

Минулого року наша команда, як і завжди, працювала на розвиток роменської громади. У нинішні скрутні часи ми намагалися всіляко сприяти вирішенню ваших проблем, робили все можливе, аби покращити якість вашого життя в рідному місті.

Перш за все, моїм обов’язком як депутата є відвідувати пленарні засідання. Окрім роботи в обласній раді, я також брав участь у сесіях Роменської міської ради.

Протягом року скерував декілька запитів до голови облдержадміністрації, депутатів обласної ради, що стосуються поліпшення соціально-економічних умов життя роменців.

У нашому місті розташований один із найбагатших історико-краєзнавчих музеїв країни – Роменський краєзнавчий музей. Сьогодні він потребує реконструкції, а це – чималі капіталовкладення. Тому я звертався до обласної влади із запитом про виділення коштів. На жаль, поки безрезультатно, але й далі намагатимуся знайти шляхи вирішення проблеми, адже ця установа – дуже важлива для нашої самоідентифікації, духовності, бо саме тут збережена та презентується історико-культурна спадщина всього краю.

Щомісяця мною проводився особистий прийом громадян. Жодне звернення не залишилося поза увагою, усім надана консультація й посильна допомога у вирішенні питань.

Пріоритетом нашої команди залишається підтримка талановитих дітей, зокрема спортсменів. Так, протягом року мною була надана допомога в організації та проведенні двох турнірів з боротьби дзюдо, Чемпіонату з кіонкушинкай карате, обласного турніру з боксу пам’яті Сергія КАРПЕНКА; Чемпіонату області з боксу, традиційного турніру з хокею з шайбою пам'яті Віктора ГРЕЧАНОГО.

Також допоміг роменському футбольному клубові у проведенні турніру пам’яті нашого земляка Геннадія СВІРСЬКОГО.

Крім того, мною надана грошова підтримка юній спортсменці Вікторії КАЙРИС для поїздки на Чемпіонат світу з кікбоксингу WTKA. Вікторія виступала в складі Національної збірної України й стала дворазовою бронзовою призеркою змагань у двох категоріях.

Мною надано допомогу ГО «Роменська міська федерація панкратіону України» в облаштуванні спортивної зали та придбано 6 сучасних матів для гімнастичної зали відділення спортивної гімнастики ДЮСШ.

Дуже пишаюся, що минулого року мені довірили очолити Федерацію боротьби дзюдо Роменщини. Наших дзюдоїстів знають не тільки в області, а й по всій країні. Це дуже талановиті спортсмени. Разом будемо досягати нових вершин.

Хоч стартувала реформа освіти і школи Роменщини підлаштовуються під нові стандарти й вимоги, все ж питання створення належних умов для наших учнів подекуди залишається проблемним. Отож, протягом року за кошти, виділені на депутатські повноваження, мною придбано ноутбук і проектор для Миколаївської школи, а також ноутбуки для нового комп’ютерного класу Роменської СЗОШ №2; 12 металопластикових вікон для Роменської СЗОШ №1.

Лікарі Роменської станції екстреної допомоги одержали від мене так звані ліхтарики поліції - багатофункціональні прилади, що за потреби можуть служити й електрошокерами. Це захистить наших медиків, що поспішають на допомогу, і від бездомних псів, і від хуліганів.

Великим здобутком нашої команди вважаю створення операційної зали для офтальмологічного відділення Сумської обласної дитячої лікарні. Тепер пацієнти зможуть оперуватися прямо у відділенні, а не чекати в черзі, доки буде «вікно» в сусідньому.

За рік спільними зусиллями з командою облаштовано 3 дитячих майданчики на території міста Ромни (вулиця Гетьмана Мазепи, Коржівська, Полтавська), а також дитячий майданчик з тренажерами на території навчального закладу для початкових класів у селі Погожа Криниця.

Вихованці роменського дитсадка №2 «Журавка» отримали в подарунок на новорічні свята штучну ялинку. Було надано матеріальну підтримку для організації щорічної виставки собак у місті Ромни та для святкування Дня села в Коржах Роменського району. Протягом року допомагав волонтерському рухові.

Долучався до видання книг місцевих авторок - Ніни ПЕТРЕНКО і Тетяни ЛІСНЕНКО, а також сприяв виходу у світ місцевого альманаху «Ромен».

У своїй роботі я керуюся думкою, що держава сама ніколи не дійде до проблеми кожного села чи міста, кожної вулиці, двору, окремої людини. Це - завдання саме наше, депутатів на місцях.

Тому намагаюся почути кожного й працювати так, щоб вам, виборці, не було соромно за те, що колись віддали голос за мене й за нашу команду.

Значною нагородою для мене є грамота Сумської обласної державної адміністрації за вагомий внесок у розвиток місцевого самоврядування, не меншою - слова вашої щирої вдячності.

Це означає, що ми з командою рухаємося в правильному напрямку.

Ми й надалі будемо виправдовувати вашу довіру й працюватимемо на відбудову нашої славетної Роменщини!

З повагою, ваш Дмитро КІРЮХІН».

Насправді Дмитро Кірюхін допомагає людям вже давно, коли, як мовиться, твердо став на ноги як господарник.

Ми вирішили нашим читачам запропонувати тільки кілька добрих справ (про всі б довелося дуже довго розповідати) Дмитра Кірюхіна, які він робив ще задовго до позачергових виборів депутатів Верховної Ради України.

Про них, зокрема, розповідалося в мас-медіа.

«На початку листопада 2018 року на вулиці Полтавській у м. Ромни віднедавна завжди людно, весело і повсякчас лунає дитячий сміх. Причина цього – новенький дитячий майданчик, що вабить не тільки юних мешканців прилеглих будинків. Заходять сюди погратися й дітлахи з віддалених дворів. До того ж і дорослі не натішаться, адже що може бути важливіше за щасливі обличчя малечі? Модерна гірка, карусель і навіть тенісний стіл – все це встановлено завдяки консолідації зусиль депутата Сумської обласної ради Дмитра Кірюхіна та місцевої влади Ромен.
Дмитро Євгенович відзначає, що завдання дорослих – дбати про підростаюче покоління, відтак коли є найменша нагода, завжди прагне допомогти у вирішенні актуальних для громади питань. До слова, подарувати щиру радість маленьким роменцям та їхнім батькам народному обранцю вдається вже не вперше. Власне, за його сприяння сучасні ігрові майданчики з’явилися вже у десяти роменських дворах».

–Дитячий майданчик повинен бути в кожному дворі, – зауважив у ексклюзивному інтерв’ю інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) Дмитро Кірюхін. – У нас, зазвичай, обмежуються тим, що посеред двору ставлять кілька залізних конструкцій. Але безпека та захищеність наших дітей повинні стояти на першому місці...

«Новеньким ноутбуком і проектором тепер користуватимуться діти Миколаївської ЗОШ, що на Роменщині. Такий подарунок сільська школа отримала від депутата обласної ради Дмитра Кірюхіна . Заклад уже має переносний екран, а ось проектора та ноутбука вельми не вистачало. У школі, розрахованій на 320 місць, навчається 81 дитина, тож із фінансуванням, як і в усіх малокомплектних навчальних закладах, тут проблема. Саме тому по допомогу педагоги звернулися до Дмитра Кірюхіна…».

Серпень 2018 року.

«У Роменській СЗОШ №1 замінили старі вікна на енергозберігаючі металопластикові. Створити затишок і комфорт у навчальному закладі допоміг депутат обласної ради Дмитро Кірюхін. Нагадаємо, минулого року за кошти, виділені для здійснення депутатських повноважень обранця, школа отримала 10 сучасних вікон. Цього року до них додалося ще 12».

Липень 2018 року.

–Головне – забезпечити комфортні умови перебування учнів у школі. Батьки повинні бути спокійні за своїх дітей у навчальний період року, – переконаний Дмитро Кірюхін. «…обранець завітав із допомогою до рідної СЗОШ №2. Минуло 27 років з моменту, коли він був її випускником, тож візит видався доволі зворушливим. З початком нового навчального року в школі планують відкрити ще один комп’ютерний клас. Директор Лідія Скрипка розповіла, що в одному приміщенні, на жаль, не вистачає місця для всіх учнів. Оскільки інформатику тепер вивчають і молодші школярі, потреба в комп’ютерах зросла в рази. Дмитро Кірюхін взявся допомогти школі у цьому питанні. Він особисто передав закладу сучасні ноутбуки…».

Серпень 2018 року.

«За сприяння депутата Сумської обласної ради Дмитра Кірюхіна у Ромнах відроджують панкратіон – давнє бойове мистецтво, яке не так давно почали опановувати місцеві спортсмени. Тренер і голова ГО «Роменська міська федерація панкратіону України» Артем Балашов твердо налаштований розвивати цей вид єдиноборств, секції якого ще півроку тому в місті не було. Разом з однодумцями сьогодні він трудиться над облаштуванням зали для занять. Приміщення, яке взяли під реконструкцію, розташоване в старому будинку, тому із самого початку з’явилася низка труднощів – особливо фінансового характеру. Допомагає спортсменам вирішити проблеми Дмитро Кірюхін. Наразі він уже закупив мати і, обговоривши з хлопцями нагальні потреби, планує надалі брати участь в облаштуванні зали. Зокрема, найближчим часом тут з’являться боксерські груші та інше необхідне для тренувань обладнання».

Червень 2018 року.

–Діти, які займаються спортом виростають здоровішими й активнішими у суспільному житті. Вони з дитинства звикають переборювати труднощі, а добре тренуючись, виборюють перемоги. І їм в цьому потрібно допомагати, – підкреслює Дмитро Кірюхін.

«Майже півтисячі мешканців села Погожа Криниця, що на Роменщині, радіють сучасному дитячому майданчику. Його допоміг облаштувати депутат Сумської обласної ради Дмиро Кірюхін. Обласний парламентар відгукнувся на прохання сільського голови Василя Сердюка облаштувати шкільне подвір’я навчального закладу для початкових класів. Користуватися майданчиком, говорить очільник Погожої Криниці, можуть усі жителі округи, за що вони безмежно вдячні депутату».

Червень 2018 року.

–Діти – квіти життя. Мені завжди приємно дарувати нашому підростаючому поколінню посмішку та щасливе дитинство», – зазначає Дмитро Кірюхін.

Нині депутат Сумської обласної ради Дмитро Кірюхін є кандидатом у депутати Верховної Ради України по мажоритарному округу №161, до складу якого входять місто Ромни, Роменський, Буринський, Липоводолинський, Недригайлівський та частина Конотопського райони.

Він, допомагаючи іншим людям, розуміє, що саме держава повинна турбуватися про своїх громадян. І для такого захисту потрібні відповідні сучасні закони. Тому ДМИТРО КІРЮХІН і вирішив, якщо його оберуть виборці, серйозно займатися законотворчою роботою в парламенті.

І підмурком для цього в нього є власно розроблена передвиборна програма.

ПЕРЕДВИБОРНА ПРОГРАМА

кандидата у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі № 161

Кірюхіна Дмитра Євгенійовича

Я, кандидат у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі № 161 від ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СИЛА І ЧЕСТЬ», вважаю своїм основним завданням підвищення життєвого рівня громадян, консолідацію суспільства, забезпечення економічних, безпекових, соціальних, екологічних благ для населення України. Вважаю, що головне завдання держави – є захист прав людини і громадянина, а також забезпечення її достойним життям і вільним розвитком.

Я пропоную:

-скасування депутатської недоторканості, позбавлення пільг;

-мобілізувати всі джерела та розпочати збільшення інвестицій, що допоможе створити високотехнологічні робочі місця і разом з тим домогтися, щоб такі вакансії збільшувалися, що призведе до зростання фактичної заробітної плати.

-затвердження програми про забезпечення молодих сімей житлом та роботою, можливість отримувати безвідсоткові кредити;

-створити умови для повернення громадян України, які працюють за кордоном, і зберегти трудовий потенціал для потреб вітчизняної економіки у кваліфікованих кадрах, — розширити масштаби навчання і перепідготовки кадрів, до потреб роботодавців;

-започаткувати адміністративно-територіальну реформу України з метою зміцнення унітарного статусу та єдності держави у поєднанні з її глибокою децентралізацією та передачею більшості внутрішніх функцій держави органам місцевого самоврядування;

-вжити невідкладні заходи для подолання бідності українців, у тому числі через подолання масової корупції, ліквідацію економічно необґрунтованих складових у тарифах;

-забезпечити ефективну систему законодавчого захисту приватної власності та підприємницької діяльності, що передбачатиме дієві правові механізми запобігання рейдерству і тиску на бізнес;

-створити добре оснащену, сучасну професійну армію із нарощуванням їх бойових та оперативних потужностей і створенням гідних умов служби й життя для військовослужбовців, ветеранів та членів їх сімей;

-вдосконалення виборчого законодавства;

-реалізувати зміни до чинного законодавства з руйнування економічних основ корупції.

-забезпечення доступного, своєчасного та якісного медичного обслуговування, впровадження сучасних технологій;

-сформувати дієві механізми для повернення анексованого Криму в склад України;

-спрямовати всі зусилля на припинення бойових дій на Сході України, активізувати механізми міжнародної допомоги Україні у протистоянні російській агресії.

-вдосконалювати шляхи практичного укорінення демократії в країні, втілення цінностей свободи, справедливості і рівності.

На світлині: Дмитро Кірюхін і до будь-яких виборів, і під час них, і після них постійно спілкується з людьми, переймаючись їхніми проблемами.

Фото Івана Житника.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.