На Буринщині розпочався весняний призов громадян на строкову військову службу

На даний час на території району, як і в цілому по Україні, розпочався весняний призов громадян на строкову військову службу

Відповідно до Указу Президента України від 30 січня 2019 року № 22/2019 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2019 році» призову на строкову військову службу підлягають громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Для уточнення облікових даних громадяни призовного віку викликаються до призовної дільниці. При цьому, відповідно до частини 16 статті 17 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» призовники, яким надано відстрочку від призову на строкову військову службу, зобов’язані щороку до 1 ЖОВТНЯ подавати до військового комісаріату документи, що підтверджують їх право на відстрочку, а згідно з частиною 10 статті 38 цього Закону призовники в разі зміни їх сімейного стану, стану здоров’я, адреси місця проживання (перебування), освіти, місця роботи і посади зобов’язані ОСОБИСТО В СЕМИДЕННИЙ СТРОК повідомити про це орган, де вони перебувають на військовому обліку.

Наголошуємо, що громадяни віком від 18 до 20 років призову на строкову військову службу не підлягають, однак можуть піти служити, але тільки за власним бажанням та згодою батьків. Термін проходження строкової військової служби становить 18 місяців, а для громадян, які мають ступінь вищої освіти спеціаліст або магістр – 12 місяців.

Звертаємо увагу на те, що відповідно до частини 2 статті 21 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» громадяни України для виконання обов’язків, пов’язаних із призовом на військову службу, а також особи, які направляються військовими комісаріатами на медичний огляд (медичне обстеження в амбулаторних чи стаціонарних умовах), лікування, звільняються від роботи на час, необхідний для виконання зазначених обов’язків та перебування в лікувальному закладі охорони здоров’я, із збереженням за ними місця роботи, займаної посади і середньої заробітної плати.

Також, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12 серпня 2015 року № 587 громадянам України, які будуть призвані на строкову військову службу, буде здійснюватись виплата грошової допомоги, у двох розмірах прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року. Крім того, відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України за громадянами, які офіційно працевлаштовані, зберігається робоче місце та середньомісячна заробітна плата на час проходження строкової військової служби.

Акцентуємо увагу на тому, що згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 28 серпня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності», затвердженого Указом Президента України від 24 вересня 2014 року № 744/2014, військовослужбовці строкової служби не будуть залучатися до виконання бойових завдань на території Донецької та Луганської областей.

Наголошуємо, що невиконання військового обов’язку тягне за собою адміністративну, а в окремих випадках – кримінальну відповідальність.

Закликаємо всіх жителів Буринського району виконати свій конституційний обов’язок перед Батьківщиною. ОКРЕМО ПОВІДОМЛЯЄМО, що громадяни призвані на строкову військову службу в квітні-червні 2019 року проходитимуть службу на території СУМСЬКОЇ, КИЇВСЬКОЇ, ЛЬВІВСЬКОЇ, ЧЕРКАСЬКОЇ та МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТЕЙ у підрозділах ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ, НАЦІОНАЛЬНОЇ ГВАРДІЇ УКРАЇНИ та ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ.

Буринська районна призовна комісія.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.