СЕРГІЙ БРАТУШКА: «Для мене життя розділилося на два етапи – до Майдану, коли син був ще живий, і після…»

Сьогодні, 20 лютого 2019 року, в Україні відзначається пам'ятний день вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

П’ять років тому на головному Майдані країни сталися незабутні події, які назавжди залишаться в пам'яті українців.

У Сумах відбулась низка заходів з нагоди цієї пам’ятної дати.

У них узяли участь голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко, перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль, депутати обласної ради, духовенство, військовослужбовці, трудові колективи, громадські організації.

Заходи розпочалися з покладання квітів на центральному кладовищі.

Анатолій Річкаль разом з усіма схилив голову у жалобі та поклав квіти до могили загиблого сумчанина, учасника Євромайдану, Героя України - Олексія Братушки, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

«Сьогодні ми низько схиляємо голови у скорботі перед світлою пам’яттю Героїв Небесної Сотні і перед загиблими на сході країни, бо перед ними ми завжди в неоплатному боргу», – наголосив Анатолій Річкаль.

Далі біля пам’ятного знаку на честь Героїв Небесної Сотні відбувся мітинг-реквієм. Присутні згадали усіх загиблих на Майдані під час Революції Гідності та вшанували їх хвилиною мовчання.

Духовенство української православної церкви провели поминальну молитву за загиблими.

«107 Героїв Небесної Сотні віддали свої життя за краще майбутнє нашої держави. 45 з них загинули від куль саме 20 лютого 2014 року. Серед них – Герой України, наш земляк – Олексій Братушка. Ми завжди пам’ятатимемо його», - зазначив перший заступник голови обласних парламентарів Анатолій Річкаль.

На мітингу також був присутній і батько Героя України Олексія Братушки Сергій (на світлині), який звернувся з промовою до всіх присутніх.

«Для мене життя розділилося на два етапи – до Майдану, коли син був ще живий, і після, – зазначив він. – Але я розумію, що він не міг інакше. Адже Олексій хотів жити у країні без комендантських годин і ворогів з автоматами, які вказували би українцям, як їм жити. Він стояв за це на Майдані, і кожному з нас варто задуматися про те, щоб було з країною, якби 5 років тому не було подій, які змінили Україну, змінили нас із вами...».

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.