АНАТОЛІЙ РІЧКАЛЬ: «Головне, не забувати подвиги своїх земляків!»

З нагоди 30-річчя виведення військ з Республіки Афганістан перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль узяв участь у врочистому вшануванні учасників бойових дій на території інших держав. Захід відбувся в обласній філармонії.

«Кажуть, що час – найкращі ліки, хоча роки минають, а пам'ять вперто повертає усіх до сумних воєнних спогадів, – розпочав свій виступ Анатолій Річкаль. – Ми низько схиляємо голови в скорботі за усіма, кого забрала війна, хто загинув на чужій землі, і хто помер вже після війни. Ми не забуваємо ветеранів, загиблих солдатів, їх матерів, дружин. Їм окрема вдячність і уклін за захисників, героїв, яких вони народили і виховали. Усі розуміємо, що немає найбільшого горя для матері, що втратила на війні свою дитину і цей день для них є найболючішою раною. Від імені голови обласної ради Володимира Токаря, який серйозну увагу приділяє воїнам-інтернаціоналістам, запевняю, що обласна влада завжди готова допомогти афганцям та сім’ям загиблих».

За словами посадовця, за роки ведення бойових дій в Афганістані свій інтернаціональний обов’язок виконали понад 3500 наших сумчан-земляків, 130 з них не повернулися. Стали інвалідами 350 осіб, троє пропали безвісті. Такі цифри забувати не можна! Пережита трагедія тих років і сьогодні болить в серцях багатьох українських сімей.

Анатолій Якович подякував воїнам-інтернаціоналістам, які сьогодні стали на захист східних кордонів рідної України. «Ви демонструєте активну громадянську позицію, навчаєте молодь бути патріотами. Результати військово-патріотичного виховання дають про себе знати: українці сформувалися як самобутня безстрашна нація», - наголосив Анатолій Річкаль.

Він нагородив відзнаками обласної ради учасників бойових дій, побажав воїнам-інтернаціоналістам та членам їх родин міцного здоров’я, впевненості у завтрашньому дні, щастя й миру.

До вітальних слів також приєднався керівник апарату Сумської ОДА Дмитро Живицький. Посадовець, згадуючи тих, хто не повернувся з війни, подякував тим, хто сьогодні працює, служить в ім’я і заради України.

Захід було продовжено концертною програмою, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.