Сумщина відзначила 100 років Соборності України

Сьогодні, 22 січня 2019 року, виповнюється 100 років з дня проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

З нагоди святкування соборності нашої держави у Сумах відбулася низка заходів, на яких був присутній і перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Традиційно урочисті розпочалися з покладання квітів до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та могил Героїв загиблих в зоні проведення АТО.

Панахиду за загиблими героями провели священослужителі.

Далі урочистою ходою від Свято-Воскресенського кафедрального собору сумчани на чолі з духовенством рушили до пам’ятника Тарасові Шевченку, де відбувся урочистий мітинг «Соборна та єдина - рідна Україна».

Анатолій Річкаль від імені голови обласної ради і всього депутатського корпусу привітав сумчан з величним державним святом.

«Сто років назад здійснилась багатовікова мрія українського народу сходу та заходу – разом жити в єдиній неподільній державі. Але наші сусіди не бажали бачити Українську Народну Республіку, тому вона не довго проіснувала з об’єктивних і суб’єктивних причин. На жаль, як говориться, історія повторюється через 100 років. Сьогодні в Україні йде війна. Війна не тільки зі зброєю в руках, а й економічна та інформаційна. Але ми повинні не втрачати надії на краще майбутнє, вірити в те що мир і злагода запанують на нашій соборній Батьківщині», - наголосив Анатолій Річкаль.

Також він подякував військовослужбовцям, правоохоронним органам, громадським організаціям, які забезпечували і продовжують забезпечувати спокій на території Сумської області.

Продовжили урочисте зібрання сумські козачата, які, не зважаючи на січневий морозний день, подарували сумчанам свій виступ з віршами та піснями про Україну.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.