Під Ромнами змагалися пейнтболісти…

У селі Бобрик, що в Роменському районі, на базі місцевої школи відбулися змагання з пейнтболу...

Участь у них взяли 7 команд з Бобрицької та Андріяшівської шкіл. Майже 70 пейнтболістів стріляли, захищалися, нападали.

До слова, до складу однієї з команд входили тільки дівчата, які продемонстрували дуже злагоджену командну гру, досягши доброго результату.

Команди мали назви патріотичного спрямування. І в них буди не тільки школярі, а й їх вчителі.

Відзначимо, що за великим рахунком – це не тільки гра, а серйозний військо-патріотичний захід.

Під час якого школярі мали змогу ознайомитися із зброєю, спробували одягати бронежилети, користуватися навушниками, збирати й розбирати автомати тощо.

І як зауважив Анатолій Свирид, голова громадської організації «Серця кіборгів», який був одним із організаторів дійства: «Зброю потрібно любити, і ставитися до неї бережливо. Ставитися так, як і до людини…».

А ще всі учасники змагання з пейнтболу відчули, що таке командний дух, і надійне плече товариша, який у будь-яку мить небезпеки прийде на допомогу…

–Пейнтбол – це поки що найдієвіший у моїй практиці спосіб зацікавити підлітків тим, як влаштована зброя та як з нею поводитись, – підкреслив у ексклюзивному інтерв’ю інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) голова ГО «Серця кіборгів» Анатолій Свирид. – Звісно, стріляють вони кульками з фарбою, але перед змаганнями ми продемонстрували макети справжніх автоматів та розповіли, що до чого. Крім теоретичних знань такі ігри дуже добре показують на практиці, наскільки важлива командна робота. Тут, як і у житті, виграти можливо тільки об’єднавши зусилля – такий урок важко переоцінити! Знову ж таки, дуже тішить, що на такі заходи приходять не тільки хлопці, а й дівчата. Справжні козачки! Хтозна, може якщо б на Січі не було тих дурних гендерних стереотипів, може й зараз би ще існувала та наша Козацька держава. Ну, а коли вся ця малеча з головою занурюється у гру, та гуртом, захоплюючи базу супротивника, на весь ліс кричить «Слава Україні» – це прекрасно та краще будь-яких винагород!..

Закінчилися змагання…

І учасники їх з насолодою посмакували польовою кашею…

А допомогла провести такий цікавий і потрібний військово-патріотичнмй захід Комунальна установа Сумської обласної ради «Сумський обласний центр відпочинку, оздоровлення, туризму та військово-патріотичного виховання».

Іван Житник, член Національної спілки журналістів України.

Світлина Наталаї Лаврової.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.