У Хустянці, що в Буринському районі, з’явився «блакитний вогник»

Сьогодні, 30 листопада 2018 року, в селі Хустянка Буринського району відбулися урочистості з нагоди пуску газу.

На церемонію, присвячену цій визначній події прибули голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко, депутат Сумської обласної ради Олександр Непочатов, радник голови правління публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації «Сумигаз» Світлана Луцишин, голова Буринської районної державної адміністрації Василь Бойко та голова Буринської районної ради Євгеній Рябоконь.

Їх, як заведено в українській традиції, зустрічали короваєм.

Гості привітали місцевих жителів з радісною подією, адже тепер і в їхніх оселях нарешті з’явиться «блакитний вогник» газової мережі.

Також було підбито підсумки цієї непростої роботи, зазначаючи, як організовувалися, фінансувалися і велися роботи з газифікації Хустянки.

У ході офіційної частини тим, хто продемонстрував свою професійну майстерність, доклав найбільше зусиль у будівництво газопроводу, були вручені відзнаки.

Почесну грамоту голови Сумської обласної державної адміністрації отримав Гарнік Гагікович САГАТЕЛЯН, директор приватного акціонерного товариства «Енергомережмонтаж», Харківська область.

Подяки голови Буринської районної державної адміністрації були вручені:

Назиму Амировичу АХУНДОВУ, голові наглядової ради товариства з обмеженою відповідальністю ТПФ «Раско».

Вікторії Вікторівні СОЛОДОВНІК, головному інженеру проекту. Приватне акціонерне товариство «Енергомережмонтаж».

Ігорю Васильовичу НЕДАШКОВСЬКОМУ, зварювальнику з поліетилену приватного акціонерного товариства «Енергомережмонтаж».

Олегу Миколайовичу ПРОЦЮКУ, електрозварювальнику приватного акціонерного товариства «Енергомережмонтаж».

Сергію Олександровичу ОМЕЛЯНЕНКУ, інженеру технічного нагляду приватного акціонерного товариства «Енергомережмонтаж».

Віктору Івановичу КИРИЛЕНКУ, голові Обслуговуючого кооперативу «Буринський газовик».

Тамарі Анатоліївні ГОНЧАРЕНКО, Хустянському сільському голові.

Урочисту церемонію запалювання символічного блакитного вогнику провели Микола Клочко, Гарнік Сагателян та Василь Бойко.

«Сьогодні на Буринщині приємна подія: газ, якого чекали роками, нарешті з’явився у Хустянці, бо ми відкриваємо І чергу газогону до села Хустянка в рамках проекту «Будівництво міжселищного газопроводу до сіл Біжівка, Бурики, Романчукове, Хустянка, Ярове, Харченки Буринського району, – зауважив Микола Клочко, голова Сумської обласної державної адміністрації. – Це нам вдалося зробити завдяки спільним зусиллям обласної, районної, місцевої влади та меценатів. Загалом вже виконано робіт по проекту на суму 12,5 мільйонів гривень, а його загальна вартість складе 21,5 млн. гривень».

За словами Миколи Клочка, сьогодні, попри непрості часи, в умовах гібридної війни та оголошення на Сумщині воєнного стану, країна знаходить можливість розвиватися, а влада всіх рівнів – спільними зусиллями покращувати життя людей.

Привітав земляків із такою подією і голова Буринської райдержадміністрації Василь Бойко.

А сільський голова с. Хустянська Тамара Гончаренко подякувала усім, хто причетний до будівництва газогону в її селі.

«Коли люди побачили, що газ уже з’явився у їх домівках, дехто навіть заплакав. Адже ми почали будувати газопровід із 2010 року, – розповіла вона. – На це «скидалися» коштами мешканці села, а також ми завдячуємо обласній та районній владі за фінансування. Внесли свій вклад і сільська рада та спонсори – сільськогосподарські підприємства, котрі працюють на нашій території. І ось ми дочекалися дня, коли в оселях хустянців запалав голубий вогник. Ми й далі продовжуватимемо цю роботу, адже газ ще чекають Ярове і Харченки».

А освяту газової мережі здійснив настоятель Вознесенького храму с. Хустянка отець Іоанн.

Не залишилися осторонь цієї непересічної події і працівники Буринського районного будинку культури, привітавши присутніх святковим концертом,в якому прозвучали пісні у виконанні Лариси Устинової, Світлани Головко, Андрія Козиря, Світлани Головченко та Наталії Сомової.

Насамкінець цього урочистого, світлого і довгоочікуваного заходу ведуча Вікторія Рябоконь ще раз привітала всіх жителів Хустянки з підведенням природного газу до їхніх осель, та побажала селу і його жителям процвітання, достатку, миру та любові, повідомляє читачів інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) художній керівник Буринського районного будинку культури Марина Біркун.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.