У Бурині, як і на Сумщині в цілому, сьогодні, 28 листопада 2018 року, з 9 години ранку почав діяти воєнний стан

Як детально розповідав інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) на своїх сторінках, 26 листопада 2018 року Верховна Рада України затвердила указ президента Петра Порошенка про введення воєнного стану з 28 листопада 2018 року.

Петро Порошенко запропонував запровадити воєнний стан не на всій території України, а лише в окремих областях.

Йдеться про області, які розташовані вздовж російського кордону, придністровської ділянки молдавського кордону та на узбережжі Чорного і Азовського морів.

До цього переліку ввійшла й Сумська область. На Сумщині 28 листопада 2018 року з 9 години ранку вводиться воєнний стан.

Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Луганська, Донецька, Харківська, Чернігівська, Вінницька області також з 28 листопада до 27 грудня 2018 року матимуть воєнний стан.

До слова, президент Петро Порошенко підкреслив, що обмежувати права громадян влада буде тільки у випадку наземної російської воєнної агресії.

Також Петро Порошенко запевнив, що не має наміру перенесення виборів, які, як відомо, відбудуться 31 березня 2019 року.

За процедурою, пропозицію запровадити воєнний стан президенту подала Рада нацбезпеки і оборони.

Нагадаємо, що таке рішення було ухвалене через атаку Росії у Чорному морі, яка завершилась захопленням 3 українських кораблів та 23 моряків.

Під час воєнного стану державним органам надаються такі доручення:

-введення в дію плану запровадження та забезпечення заходів правового режиму воєнного стану в Україні;

-забезпечення постачання Збройним Силам України, іншим військовим формуванням матеріально-технічних ресурсів і майна, надання послуг та їх фінансування в обсягах, що необхідні для ефективного виконання покладених на них завдань в особливий період;

-приведення у готовність до виконання завдань за призначенням в особливий період із введенням ступеня ПОВНА ГОТОВНІСТЬ визначених об'єктів єдиної державної системи цивільного захисту, її функціональних та територіальних підсистем;

-утворення рад оборони та забезпечення сприяння військовому командуванню у запровадженні та здійсненні заходів правового режиму воєнного стану.

У Сумській області сворена Рада оборони Сумщини, яка організовує і координує належне виконання охорони цілісності України та безпеки населення в регіоні.

До її складу входять керівники області, силових структур, а також за необхідності залучаються керівники організацій та установ області.

У містах і районах починають функціонувати свої Ради оборони.

Відповідно до закону про воєнний стан, на території області розгортається батальйон територіальної оборони.

Відповідно до Указу Президента Петра Порошенка, на Сумщині функціонує 117 бригада територіальної оборони, яка складається з 6 батальйонів загальною кількістю до 4 тисяч осіб.

Члени цієї бригади будуть залучатися для патрулювання...

«Я хотів би, щоб жителі області не лякалися, тому що за деякий час у нас з’являться блок-пости. Це передбачено і законом, і повноваженнями Ради оборони, – зауважив Іван Боршош, заступник голови Сумської обласної державної адміністрації в ефірі телеканалу АТV. – На прикордонних територіях будуть створені додаткові блок-пости, в’їзний-виїзний режим буде посилений. Я думаю, що наші громадяни до цього поставляться з розумінням. На сьогодні наша мета – щоб життя людей в області було максимально зручним і комфортним, попри запровадження воєнного стану. Тому ми ще раз звертаємося до жителів Сумщини з проханням не панікувати».

Іван Боршош повідомив, що комендантська година, хоч і передбачена законом, але наразі не запроваджується.

По-перше, Рада оборони області не бачить підстав поки що для її запровадження. А по-друге, згідно із законом, протягом трьох діб Кабмін подає детальний план дій.

А Рада оборони області, з урахуванням особливостей регіону, схвалює свій план дій. Разом із тим, від сьогодні на території області здійснюватиметься патрулювання, особливо в нічний період.

Воєнний стан на Сумщині триватиме до 9 години 27 грудня 2018 року.

...Сьогодні зранку у жителів Бурині не було помічено ні паніки, ні розгубленості…

Всі виробничі процеси відбувються у звичному режимі, як і в попередні дні.

На світлині: місто Буринь о 9 годині 28 листопада 2018 року.

Фото Івана Житника.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.