На Сумщині з 28 листопада 2018 року вводиться воєнний стан

Сьогодні, 26 листопада 2018 року, Верховна Рада України затвердила указ президента Петра Порошенка про введення воєнного стану з 28 листопада.

За це проголосували 276 депутатів.

Під час виступу у Верховній Раді Петро Порошенко повідомив, що частково змінив свій указ.

Він запропонував запровадити воєнний стан не на всій території України, а лише в окремих областях.

Йдеться про області, які розташовані вздовж російського кордону, придністровської ділянки молдавського кордону та на узбережжі Чорного і Азовського морів.

До цього переліку ввійшла й Сумська область. На Сумщині 28 листопада 2018 року з 9 години ранку вводиться воєнний стан.

Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Луганська, Донецька, Харківська, Чернігівська, Вінницька області також з 28 листопада до 27 грудня 2018 року матимуть воєнний стан.

До слова, президент Петро Порошенко підкреслив, що обмежувати права громадян влада буде тільки у випадку наземної російської воєнної агресії.

Дещо раніше він повідомив, що вирішив змінити свій указ про ведення воєнного стану, і скоротив його термін з 60 до 30 днів.

Також Петро Порошенко запевнив, що не має наміру перенесення виборів, які, як відомо, відбудуться 31 березня 2019 року.

За процедурою, пропозицію запровадити воєнний стан президенту подала Рада нацбезпеки і оборони.

Таке рішення було ухвалене через атаку Росії у Чорному морі, яка завершилась захопленням 3 українських кораблів та 23 моряків.

Під час воєнного стану державним органам надаються такі доручення:

-введення в дію плану запровадження та забезпечення заходів правового режиму воєнного стану в Україні;

-забезпечення постачання Збройним Силам України, іншим військовим формуванням матеріально-технічних ресурсів і майна, надання послуг та їх фінансування в обсягах, що необхідні для ефективного виконання покладених на них завдань в особливий період;

-приведення у готовність до виконання завдань за призначенням в особливий період із введенням ступеня ПОВНА ГОТОВНІСТЬ визначених об'єктів єдиної державної системи цивільного захисту, її функціональних та територіальних підсистем;

-утворення рад оборони та забезпечення сприяння військовому командуванню у запровадженні та здійсненні заходів правового режиму воєнного стану.

До речі, завтра, 27 листопада 2018 року, в Сумській області має бути створений штаб, який організує належне виконання охорони цілісності України та безпеки населення.

Сьогодні Микола Клочко, голова Сумської обласної державної адміністрації, радився із керівниками поліції, прикордонної служби, ДСНС, керівниками стратегічно важливих об’єктів.

Нині весь особовий склад правоохоронних структур, за його словами, перебуває у посиленому режимі, адже Сумщина безпосередньо межує із країною-агресором на лінії кордону понад 500 кілометрів.

До оголошення воєнного стану усі відповідні служби, які забезпечують охорону порядку та безпеку мешканців області, працюють без змін.

«З попередніх років уже робимо, і відповідно до тих директив, які нам на раді оборони доповіли керівники національної поліції, військового комісаріату, СБУ, вони попередні кроки вже роблять. Я хотів би запевнити, що на території нашої області буде мир, спокій, буде все нормально. Нічого надзвичайного ми не прогнозуємо, тим більше що активізації якоїсь надзвичайної з боку Російської Федерації вздовж кордону поки що ми не бачимо. Але це не говорить про те, що ситуація не зміниться найближчим часо»,– зауважив Микола Клочко.

На світлині: місто Буринь перед введенням воєнного стану.

Фото Івана Житника.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.