Deprecated: The behavior of unparenthesized expressions containing both '.' and '+'/'-' will change in PHP 8: '+'/'-' will take a higher precedence in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/plugins/system/t3/includes/lessphp/less/less.php on line 5085

Deprecated: The behavior of unparenthesized expressions containing both '.' and '+'/'-' will change in PHP 8: '+'/'-' will take a higher precedence in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/plugins/system/t3/includes/lessphp/less/less.php on line 7787

Сумщина візначила День пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років

Щороку, 24 листопада, сумчани збираються до пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років, щоб своєю пам’яттю, своїми серцями доторкнутися до трагедії, яка сталася 85 років тому на нашій українській землі.

Перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль разом з заступником міського голови м.Суми Степаном Паком, духовенством і громадськістю вшанували пам’ять невинних людей, які стали жертвами геноциду.

Керівники області та міста поклали до пам’ятного знаку композиції з хліба та квітів, поаідомляє офіційний сайт Сумської обласної ради.

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять про жертв Голодомору, які загинули в 1932-1933 роках. Є різні думки, різна інформація про те, скільки дійсно загинуло українців у ті тяжкі часи. Для мене, як пересічного громадянина, не довідки КДБ є доказом тих страшних цифр, а та інформація яка передається з покоління в покоління, і це правдиві дані», - сказав у своєму слові Анатолій Річкаль.

Він також додав, що влаштований радянською владою геноцид 1932-33 років знищив понад 7 мільйонів осіб на території УРСР та 3 мільйони українців поза її межами, в регіонах, які історично були заселені українцями.

«Я сам родом з Буринського району, і знаю що в с.Піски загинуло 1118 людей, це більше, ніж сьогодні проживає в селі», - підкреслив Анатолій Річкаль..

Він, зокрема, зауважив, що всі ми повинні робити висновки з історії нашої держави.

«Ніхто крім нас Україну не розбудує. Нам потрібно об’єднуватися і тільки разом ми переможемо», - акцентував увагу Анатолій Річкаль.

Панахиду за невинно замученими голодом людьми провели священослужителі Української православної церкви Київського патріархату.

Присутні вшанували жертв страшної смерті хвилиною тиші, і поклали колоски та квіти до пам’ятного знаку.

24 листопада 2018 року о 16 годині жителі Сум зібралися у сквері Тараса Шевченка, де разом запалили свічки пам’яті, долучившись до загальнонаціональної хвилини мовчання...

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.