У Сумах відбулася нарада з приводу уникнення конфліктів та провокацій на міжконфесійному грунті

Як відомо, нині у державі триває процес створення Української автокефальної православної церкви.

У зв’язку з цим, сьогодні, 17 жовтня 2018 року, Сумська обласна державна адміністрація зібрала «за круглим столом» представників УПЦ КП та УПЦ, а також правоохоронців з проханням зберігати спокій і порядок в області.

«Будьмо толерантними і віротерпимими. Всі процеси, що наразі відбуваються в Україні, мають проходити мирно і лише за столом перемовин, – зауважив Вадим Акпєров, тимчасово виконуючий обов’язки голови сумської обласної державної адміністрації. – Обласна влада у жодному разі не хоче втручатися у церковні справи. Наше завдання спільно із правоохоронними органами – щоб на Сумщині зберігався мир і спокій».

Він нагадав головам райдержадміністрацій, міських рад та ОТГ, що вони несуть відповідальність за свої території і мають не допустити провокацій та конфліктів на місцях, повідомляє офіційний сайт Сумської обласної державної адміністрації.

«Не варто забувати, що Сумщина – прикордонна область. І від нашої мудрості залежить мирне життя її жителів», – звернувся до присутніх перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль.

А заступник начальника Головного управління Національної поліції в Сумській області Володимир Бабич повідомив, що наразі на Сумщині налічується 355 релігійних та культових споруд.

Тож сьогодні важливо налагодити взаємодію між релігійними організаціями та національною поліцією задля дотримання миру на території області.

І головне нині – безпека громадян і недопущення релігійних конфліктів...

Світлина Івана Житника.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.