СумДУ відзначає 70-річчя від дня заснування…

Сьогодні, 12 жовтня 2018 року, в СумДУ продовжилися святкування з нагоди 70-річчя з моменту заснування даної альма-матер та 25-річчя у статусі класичного університету. На офіційні урочистості завітало чимало гостей.

Лунали вітання і від Президента України, і від органів місцевої влади, і від друзів навчального закладу, знаного далеко за межами Сумщини. Звісно ж, без нагород справа теж не обійшлася, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Від імені Сумської обласної ради викладацький колектив та студентство СумДУ з подвійним святом поздоровив перший заступник голови Анатолій Річкаль.

Він зауважив, що Сумщину на міжнародній арені знають за багатьма показниками. В освітній галузі, поза всіляким сумнівом, СумДУ – серед лідерів. Він належить до провідних дослідницьких університетів світу, входить у ТОП-150 «молодих» вищих шкіл, які стрімко ростуть, стоїть в одному ряду з провідними вітчизняними альма-матер, займаючи почесне місце у першій п’ятірці.

«Всі ці цифри – не просто статистика. Адже за кожним показником, за кожним успіхом стоять люди. Люди, які щиро віддані рідному університету, усім серцем люблять свою професію і щоденно роблять максимум для того, щоб рухатися вперед, розвиватися, ставати кращими, досвідченішими», – сказав Анатолій Якович.

Зі стін СумДУ вийшли тисячі висококласних фахівців: інженерів, медиків, ІТ-шників, журналістів, економістів, правників… Навчатися тут престижно, почесно і разом з тим відповідально.

На переконання Анатолія Річкаля, СумДУ – це не просто заклад освіти. Це особливий світ, створений люблячими серцями викладачів та ректорату на чолі з Анатолієм Васильєвим.

«Щиро дякую вам за натхненну працю. Від вас залежить майбутнє, та бачачи зацікавлені очі студентів, можна бути впевненими – Україну чекає успіх і процвітання. Зі святом! Довгих і щасливих літ вашій альма-матер, а кожному з вас – здоров’я, щастя і благополуччя!» – побажав Анатолій Якович, після чого вручив відзнаки видатним представникам університету-ювіляра.

Власне, найвищої нагороди Сумської обласної ради «За заслуги перед Сумщиною» ІІІ ступеня удостоєні Леонід Мельник та Анатолій Куліш.

Грамотами вшановані здобутки на професійній ниві Віктора Сухоноса, Віталія Бібика й Андрія Півня.

У свою чергу, подяки отримали Наталія Тугай та Дмитро Фільченко, а от цінний подарунок облради попрямував до Ольги Кузікової.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.