Краснопільська ОТГ входить до трійки найкращих громад України, Буринська міська ОТГ посідає 58 сходинку…

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі СУМЩИНА детально розповідав про відзначення першої річниці Краснопільслкої об’єднаної територіальної громади.

«Краснопільська об’єднана територіальна громада – приклад того, наскільки можна бути успішним, коли прагнути якісних змін, завзято працювати, створюючи підґрунтя для процвітання у різних сферах своєї життєдіяльності. Дороги будуються, освітня система розвивається, належна увага приділяється культурі, спорту... І це, завважимо, прикордонний район. Попри це, Краснопільську ОТГ уже зараз по праву називають взірцем на теренах місцевого самоврядування Сумщини. Доходи селищного бюджету сягнули 120 млн грн., а бюджет розвитку рівняється 20 млн грн. Безумовно, це заслуга кожного представника цієї громади, а також її керманичів Юрія Яремчука, Віталія Савоненка»,–зауважив Анатолій Річкаль, перший заступник голови Сумської обласної ради на урочистостях.

Анатолій Річкаль наголосив, що в роботі Краснопільської об’єднаної територіальної громади прослідковується дуже важлива риса – системність: «Тут створюють умови, аби люди почувалися щасливими, мали можливості проявити себе, розкрити свої таланти. Це край, де виховують чемпіонів. Згадаймо хоча б легендарних Михайла Фоменка, Миколу Завалія, сестер Семеренко».

До слова саме сьогодні, 19 серпня 2018 року, свій 70-річний ювілей святкує легенда сумського та українського футболу Михайло Фоменко.

Михайло Іванович Фоменко народився 19 вересня 1948 року в с. Мала Рибиця Краснопільского району. Відомий за виступами у команді «Динамо» (Київ).

Михайло Фоменко – триразовий чемпіон СРСР, володар кубку кубків УЄФА, Суперкубку УЄФА.

Гравець збірної СРСР (1972-1977) – срібний призер чемпіонату Європи - 1972, бронзовий призер Олімпійських ігор - 1976.

Заслужений майстер спорту СРСР (1975 рік).

Після завершення ігрової кар'єри – футбольний тренер. Заслужений тренер України. Заслужений працівник фізичної культури і спорту України.

З 26 грудня 2012 по 23 червня 2016 року працював головним тренером національної збірної команди України.

І ось нова приємна новина. Краснопільська ОТГ закріпилася в трійці найкращих громад України за результатами своєї фінансової діяльності у Групі 1, в якій перебувають 87 ОТГ з чисельністю населення понад 15 тисяч осіб.

Підкреслимо, що бюджет Краснопільської ОТГ складає 120 мільйонів, бюджет розвитку – 20 мільйонів.

У цілому Сумщина значно додала у рейтингу Мінрегіону щодо економічного зростання – відразу 10 ОТГ потрапили до ТОП 50, тоді як ще рік тому не було жодної.

До слова, досить високі результати господарювання мають Тростянецька, Чернеччинська, Кролевецька, Миколаївська, Миропільська, Бочечківська, Комишанська громади.

На жаль, в цьому переліку поки що немає Буринської міської об’єднаної територіальної громади, яка незабаром теж буде відзначати свою першу річницю.

Жителі Буринської міської ОТГ сподіваються і надіються, що покращання їхнього життя (поки що не зараз ) – попереду…

У групі 2, де є 103 ОТГ з кількістю населення від 10 до 15 тисяч жителів, Буринська міська ОТГ посідає 58 місце в рейтингу за рівнем виконання місцевих бюджетів у першому півріччі 2018 року …

Матеріали підготовлено за підсумками виконання місцевих бюджетів 665 ОТГ за І півріччя 2018 року, на підставі даних Міністерства фінансів України, Державної казначейської служби України, Державної статистичної служби України, експертами Групи фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Мінрегіоні (за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та SKL International).

Джерелом інформації щодо площі та чисельності населення є розпорядження Кабінету Міністрів України від 4 квітня 2018 р. No 201-р.

На світлині: ось такі сільські дороги в Краснопільській ОТГ.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.